Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με το φιλί της υπουργού Αθλητισμού στον Μακρόν, το οποίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα θερμό και ανάρμοστο.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον 46χρονο Μακρόν να κρατά από το μπράτσο την Αμελί Ουντεά Καστερά καθώς εκείνη τον φιλά κοντά στον λαιμό. Η 46χρονη πρώην επαγγελματίας τενίστρια με τη σειρά της σφίγγει το μπράτσο του Γάλλου προέδρου με το ένα χέρι, ενώ το άλλο τυλίγεται τρυφερά γύρω από τον λαιμό του.

Παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και πρώην επαγγελματίας τενίστρια είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά Καστερά που έδωσε το «ανάρμοστο» φιλί στον Εμανουέλ Μακρόν και έγινε viral.


Το… παθιασμένο φιλί 46χρονης Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού στον Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε χαμό στη Γαλλία και πιθανότατα ταραχή στην Μπριζίτ Μακρόναλλά και τον σύζυγο της Καστερά.

Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro χαρακτήρισε το φιλί «παράξενο» και σχολίασε ότι η Ουντέα-Καστέρα έχει μια τάση να τραβάει την προσοχή πάνω της.

“Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η πίεση (για την οργάνωση) έφυγε, δίνοντας τη θέση της στην ευφορία. Σε μια έκρηξη χαράς, η υπουργός αθλητισμού Amélie Oudéa-Castera και ο πρόεδρος Μακρόν φιλήθηκαν. Το φιλί προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Η Καστερά, ή AOC, όπως είναι γνωστή στη Γαλλία, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έκανε μια βουτιά στον ποταμό Σηκουάνα για να αποδείξει ότι τα νερά είναι ασφαλή. Υπενθυμίζεται ότι μια εκδήλωση τριάθλου πριν από τον αγώνα σε αυτόν ακυρώθηκε την Κυριακή λόγω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού.

Ο Μακρόν διόρισε την Ουντέα-Καστέρα ως υπουργό Παιδείας της Γαλλίας τον Ιανουάριο, αλλά την απομάκρυνε από το ρόλο της μετά από λιγότερο από ένα μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι έστελνε τα παιδιά της σε πολυτελή ιδιωτικά σχολεία και έκανε υποτιμητικά σχόλια για τα δημόσια σχολεία όπου ζούσε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν σκανδαλίστηκαν όλοι οι σχολιαστές στο X από την αγκαλιά μεταξύ του Μακρόν και της υπουργού του, με ορισμένους να τη θεωρούν δικαιολογημένη μέσα στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος της ημέρας.

Τα σχόλια στο διαδίκτυο
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν τον θερμό εναγκαλισμό και το φιλί. Άλλοι είπαν ότι ήταν απρεπές και άλλοι ότι δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ.

“Τι είναι αυτό το φιλί ανάμεσα στην Οντέα και τον Μακρόν;!”, έγραψε κάποιος, με άλλον να συμπληρώνει πως “δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ”.

“Γαμώτο αυτή είναι μια περίεργη αγκαλιά”, “Ooh la la”, “Βρίσκω αυτή τη φωτογραφία άσεμνη, δεν είναι αντάξια ενός προέδρου και ενός υπουργού”, ήταν κάποια από τα άλλα σχόλια.

Ποια είναι η Καστερά

Γεννημένη στις 9 Απριλίου 1978 στο Παρίσι, η Amélie Oudéa-Castéra είναι πολιτικός, business woman και πρώην επαγγελματίας τενίστρια. Βρίσκεται στη θέση της υπουργού Αθλητισμού, Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας από τον Μάιο του 2022, είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.
Η πρώην επαγγελματίας τενίστρια που έγινε υπουργός
Yπήρξε πρωταθλήτρια στο τένις σε ηλικία 14 ετών, με μεγάλες διακρίσεις στο Γαλλικό Όπεν και το Wimbledon. Ως επαγγελματίας παίκτρια, είχε καταταχθεί στην 251η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Τον Ιούνιο του 1996, μετά την ήττα της στο Ρολάν Γκαρός, αποφάσισε να εγκαταλείψει το τένις και να ξεκινήσει τις σπουδές της.

Υπήρξε Γενική Διευθύντρια της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις, ενώ ήταν για αρκετά χρόνια επικεφαλής του τμήματος e-commerce, data and digital του γαλλικού κολοσσού Carrefour.

Έχει εργαστεί ως κορυφαίο στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας AXA.

Στις 20 Μαΐου του 2022, η τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2024, επί θητείας Γκαμπριέλ Ατάλ, παρέμεινε στο υπουργείο Αθλητισμού ωστόσο, της ανατέθηκε και δεύτερο χαρτοφυλάκιο: το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο δέχθηκε σκληρή κριτική όταν εξέφρασε την απογοήτευσή της για τους δασκάλους στο δημόσιο σχολείο όπου φοιτούσε ο μεγαλύτερος γιος της, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο.
Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρνηθεί να προαχθεί μια τάξη το παιδί, όπως τους είχε ζητηθεί. Έτσι η θητεία της στο συγκεκριμένο υπουργείο έληξε άδοξα τον επόμενο μήνα.

Τον Μάρτιο του 2024, η Amélie Oudéa-Castéra αποκάλυψε ότι το 2023 περισσότεροι από 300 Γάλλοι προπονητές, δάσκαλοι και αθλητικοί παράγοντες είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ή για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ίδια αποκάλυψε ότι από το 2020 έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 1.284 αγωγές κατά προπονητών, δασκάλων και αθλητικών παραγόντων, με τους 186 από αυτούς να αντιμετωπίζουν κατηγορίες και στους 624 από αυτούς να έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook