Ο ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, θεωρείται εγκέφαλος της φονικής επίθεσης στο γήπεδο στα υψίπεδα του Γκολάν στπο βόρειο Ισραήλ με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 12 ανήλικων παιδιών.

Η σορός του διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, γνωστού και ως Χατζ Μοχσίν, εντοπίστηκε κάτω από ερείπια, μετά την επίθεση του Ισραήλ χθες (30.07.2024) στα νότια προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. Αυτό δήλωσαν δύο λιβανέζικες πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Το IDF (Ισραηλινός Στρατός) είπε ότι η στοχευμένη δολοφονία του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ ήταν αντίποινα για τη θανατηφόρα επίθεση στον Majdal Shams, στα υψίπεδα του Γκολάν σε γήπεδο όπου έπαιζαν ποδόσφαιρο παιδιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 ανήλικοι, ηλικίας 10-16 ετών .

Επίσης, όπως αναφέρει η «Jerusalem Post», επικαλούμενη την εφημερίδα An-Nahar του Λιβάνου, «η σορός του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, ενδέχεται να βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του κτιρίου που έγινε στόχος στη Βηρυτό του Λιβάνου, την Τρίτη».

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο στρατιωτικός διοικητής της, Φουάντ Σουκρ, σκοτώθηκε στην επίθεση του Ισραηλινού Στρατού στη Βηρυτό την Τρίτη.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου είπε νωρίς την Τετάρτη ότι ο ανώτερος διοικητής της βρισκόταν στο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού που έγινε στόχος ισραηλινών επιδρομών. Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι σκότωσε τον Σουκρ, τον οποίο κατονόμασε ως τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ και κατηγόρησε για την επίθεση το Σαββατοκύριακο που άφησε πίσω του δώδεκα νέους νεκρούς στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Στο μεταξύ, μία φωτογραφία του Σουκρ χωρίς ημερομηνία, εμφανίζεται ως καταζητούμενος σε αφίσα που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο προσέφερε 5 εκ. δολάρια σε όποιον έδινε πληροφορίες για τον επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook