Η Tisha B'Av γιορτάζεται στις 12 και 13 Αυγούστου - Το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ

Την ιερή μέρα των Εβραίων Tisha B’Av, το Ιράν φέρεται να σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ, ενώ η στόχευση του δεν είναι τυχαία καθώς θέλει να υπάρχει συναισθηματικός και ψυχολογικός αντίκτυπος, λόγω της ιερότητας της μέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων μυστικών υπηρεσιών, η επίθεση του Ιράν θα συντονιστεί με τη Χεζμπολάχ, μια τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι ενσωματωμένη στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίσει η Jerusalem Post. τα σχέδια της Τεχεράνης για επίθεση θα αφορούν την ιερή μέρα των Εβραίων, Tisha B’Av, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου και συμβολίζει την καταστροφή του πρώτου Ναού του Σολομώντα και του δεύτερου.

Δυτικές πηγές πληροφοριών είπαν στο Sky News Arabia ότι είχαν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ στο Tisha B’Av ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η οποία ξεκινά στις 12 Αυγούστου και λήγει στις 13 Αυγούστου, ανέφερε ο ιστότοπος την Παρασκευή.

Τρεις πηγές δήλωσαν στους New York Times ότι το Ιράν σχεδίαζε να απαντήσει στη δολοφονία του Χανίγια με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμεϊνί να γράφει στο Χ: «Μετά από αυτό το πικρό, τραγικό γεγονός που συνέβη εντός των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, είναι καθήκον μας να πάρουμε εκδίκηση».

Ήδη στην κηδεία του Χανίγια, στην Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, να απειλεί ευθέως με καταστροφή το Ισραήλ.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλεβί από την πλευρά του, δήλωνε την Πέμπτη ότι «οποιοσδήποτε επιτεθεί ή απειλήσει τους πολίτες του Ισραήλ, ή επιτεθεί στο Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι, όσο μακριά και αν είναι, να τους βρούμε και να τους σκοτώσουμε».

Η έκθεση των ξένων μυστικών υπηρεσιών, υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί μπορεί να αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι την ημέρα αυτή – προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ψυχολογικού μαρτυρίου.

Το Sky News Arabia υποστήριξε επίσης ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για την επίθεση θα μεταδώσει ένα μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο – ότι «το Ισραήλ είναι ευάλωτο στην καταστροφή όπως ήταν ιστορικά οι Εβραίοι». Ενώ η έκθεση ισχυριζόταν ότι αυτό μπορεί να πιέσει τη διεθνή κοινότητα να βρει πολιτικές λύσεις στη σύγκρουση.

Η έκθεση ισχυρίστηκε επίσης ότι η επίθεση αυτή την ημέρα μπορεί να αποκαταστήσει το ηθικό στις τρομοκρατικές ομάδες που επιτίθενται στο Ισραήλ, αναζωογονώντας τις για μελλοντικές επιθέσεις και δείχνοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ηγέτες της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook