Ποιος είναι ο «εκλεκτός» της Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα του αντιπροέδρου. «Ισχυρή φωνή για τους εργαζόμενους», είπε ο Τζό Μπάϊντεν , χαιρετίζοντας την επιλογή του. «Αριστερό εξτρεμιστή», τον χαρακτηρίζει το επιτελείο το Τράμπ

Ο Τιμ Γουόλς, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα τον οποίο επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για υποψήφιο αντιπρόεδρό της στις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι ένας βετεράνος της Εθνοφρουράς και πρώην εκπαιδευτικός, με εμπειρία στην πολιτική αφού υπηρέτησε επί 12 χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και η πολιτική καριέρα του δεν ήταν από τις συνηθισμένες.

Η σημερινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου έρχεται μια μέρα αφότου η Κάμαλα Χάρις κέρδισε την προεδρική υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, καθιστώντας την, την πρώτη μαύρη γυναίκα και την πρώτη Ασιάτισσα Αμερικανίδα που ηγείται της προεδρικής κούρσας .

«Η Καμάλα Χάρις μόλις διπλασίασε το ριζοσπαστικό της όραμα για την Αμερική επιλέγοντας έναν άλλον αριστερό εξτρεμιστή ως υποψήφιό της για αντιπρόεδρο», λέει η αφηγήτρια σε ένα νέο ψηφιακό βίντεο από την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ που θα είναι μέρος μιας επερχόμενης διαφήμισης, σύμφωνα με το CNN.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαίνεσε την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις που επέλεξε τον Τιμ Γουόλς ως υποψήφιό της, λέγοντας ότι θα είναι μια «ισχυρή φωνή για τους εργαζόμενους».

«Θα είναι οι ισχυρότεροι υπερασπιστές των προσωπικών μας ελευθεριών και της δημοκρατίας μας. Και θα διασφαλίσουν ότι η Αμερική θα συνεχίσει να ηγείται του κόσμου και να παίζει τον ρόλο της ως το απαραίτητο έθνος», έγραψε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι γνωρίζει τον Γουόλς για σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς απαριθμούσε τη διαδρομή του στη δημόσια πολιτική. «Σύζυγος και πατέρας, ήταν δάσκαλος σε σχολείο και προπονητής ποδοσφαίρου γυμνασίου. Υπηρέτησε για 24 χρόνια στην Εθνική Φρουρά του Στρατού και έγινε ο μακροβιότερος που υπηρέτησε ποτέ στο Κογκρέσο. Ως Κυβερνήτης, ήταν ένας ισχυρός, με αρχές και αποτελεσματικός ηγέτης», έγραψε στην ανάρτηση του ο Μπάιντεν.

Η πρώτη σημαντική απόφαση που παίρνει ένας υποψήφιος από το κόμμα είναι η επιλογή του για Αντιπρόεδρο. Και η Kamala Harris έχει πάρει μια σπουδαία απόφαση επιλέγοντας τον κυβερνήτη Tim Walz για υποψήφιό της, ανέφερε επίσης ο Τζο Μπάιντεν , που δημοσίευσε επίσης έκκληση συγκέντρωσης κεφαλαίων .

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα την Τρίτη.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς
Γεννημένος στις 6 Απριλίου 1964, πρώην εκπαιδευτικός, βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του Στρατού, ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Προηγουμένως υπηρέτησε για 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας τη συντηρητική αγροτική περιφέρεια της Μινεσότα, στην οποία σημείωναν νίκες, κυρίως, Ρεπουμπλικάνοι. Επανεξελέγη πέντε φορές, αποχωρώντας το 2019 μετά την εκλογή του ως κυβερνήτη.

Επιλέγοντας τον Walz, η Κάμαλα Χάρις «επενδύει» σε έναν κυβερνήτη, βετεράνο και πρώην δάσκαλο για να απευθυνθεί στους λευκούς ψηφοφόρους.

Ο 60χρονος Γουόλς, προώθησε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη Μινεσότα κατά τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης, όταν οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πολιτειακής κυβέρνησης το 2023 – ένα όραμα για το τι ελπίζουν να κάνουν οι ίδιοι σε εθνικό επίπεδο.

Πριν λίγες ημέρες, ο Γουόλς ποκάλεσε τον Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς, ως «αλλόκοτους τύπους» . «Δεν φοβόμαστε τους αλλόκοτους τύπους» είπε σε μια πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση. «Εμπιστευτείτε την εμπειρία μου στην εκπαίδευση, οι νταήδες δεν έχουν καμία δύναμη».

Η φράση αυτή του Γουόλς έγινε viral στα social media και γρήγορα υιοθετήθηκε από την επίσημη καμπάνια της Χάρις.

Ο πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου κέρδισε την προσοχή των Δημοκρατικών για την ικανότητά του να καταφέρνει «ρητορικά χτυπήματα» στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς, χωρίς να φαίνεται επιθετικός.

Τον Μάρτιο του 2024 ο Γουόλς συμμετείχε στην επίσκεψη της Κάμαλα Χάρις σε μία κλινική αμβλώσεων – την πρώτη επίσκεψη από αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σε τέτοιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ο Γουόλς προασπιζόταν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα επέδειξε και συντηρητικές τάσεις, κατά το παρελθόν – όταν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των αγροτών και στήριξε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Γουόλς, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook