Οι ερευνητές του FBI πιστεύουν ότι ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν στόχοι συνωμοσίας , δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για το θέμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε έναν Πακιστανό που ισχυρίζεται ότι είχε σχέσεις με την ιρανική κυβέρνηση καθώς και ότι επιδίωκε να πραγματοποιήσει πολιτικές δολοφονίες, υπόθεση που ώθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει την ασφάλεια για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με κατηγορητήριο.
Την είδηση μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο και δικαστικά έγγραφα.
Οι ερευνητές του FBI πιστεύουν ότι ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν στόχοι της συνωμοσίας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για το θέμα.

Ο 46χρονος Ασίφ Μέρτσαντ κατηγορείται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με έναν εκτελεστή για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις κατηγορίες που κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Μέρτσαντ συνελήφθη στις 12 Ιουλίου ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν οι εισαγγελείς, λίγο αφότου συναντήθηκε με υποτιθέμενους εκτελεστές που πίστευε ότι θα προχωρούσαν στις δολοφονίες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Το FBI πιστεύει ότι απέτρεψε το σχέδιο του Μέρτσαντ πριν από οποιαδήποτε επίθεση.

Ο Merchant είπε ότι ήθελε να βάλει στο στόχαστρο άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες που «πληγώνουν το Πακιστάν και τον κόσμο, [τον] μουσουλμανικό κόσμο», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, προσθέτοντας ότι «αυτοί δεν είναι απλώς κανονικοί άνθρωποι».

Το FBI ερεύνησε αν το σχέδιο των πολιτικών δολοφονιών του Merchant είχε σχέση με τον 20χρονο από την Πενσυλβάνια που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τον περασμένο μήνα. Ωστόσο ένας αξιωματούχος από την Αστυνομία είπε στο CNN ότι οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Merchant είχε οποιαδήποτε σχέση με τον πυροβολισμό στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια εναντίον του Τράμπ .

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες ότι το Ιράν μπορεί να προσπαθήσει να ανταποδώσει την αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 που σκότωσε τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ανώτατο στρατηγό του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, προσπαθώντας να σκοτώσει τον Τραμπ ή πρώην συμβούλους του.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε άλλα άτομα για παρόμοιες απόπειρες δολοφονίας στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν το 2022 σε βάρος ενός 45χρονου Ιρανού υπηκόου και μέλους του IRGC, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να καταβάλει 300.000 δολάρια σε ένα άτομο στις ΗΠΑ για να σκοτώσει τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον. Σε εκείνη την περίπτωση, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το σχέδιο ήταν «πιθανότατα αντίποινα» για τον θάνατο του Σουλεϊμανί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook