Δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, στη Βιέννη συμπεριλαμβανομένων και των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε έναν 19χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Βιέννης, ενώ λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη ένας δεύτερος ύποπτος σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε πως υπήρξε συγκεκριμένη απειλή για επίθεση σε συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ, το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη.

Μετά απ αυτή την εξέλιξη οι διοργανωτές για λόγους ασφαλείας ματαίωσαν και τις τρείς συναυλίες που θα έδινε στη Βιέννη η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ

Οι αυστριακές αρχές από τους συλληφθέντες θεωρούν βασικό ύποπτο τον 19χρονο, ισλαμιστή , «αυστριακό πολίτη» Μπεράν Α. (Beran A) , ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν.Η Αστυνομία της Αυστρίας μάλιστα έδωσε στη δημοσίότητα την φωτογραφία του

Κατά την ανάκριση του ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σχεδίαζε «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους έξω από το χώρο της συναυλίας», καθώς και ότι «ήθελε να σκοτώσει άπιστους στη Βιέννη» .

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια και βόμβες και να χτυπήσουν στη συναυλία στο στάδιο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης όπου υπολογιζόταν ότι θα ήταν παρόντες περίπου 20.000 άνθρωποι.

«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά την διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Πλήθος κόσμου τραγουδούσε στο κέντρο της Βιέννης
Λίγο μετά την ανακοίνωση για την ακύρωση των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, τον γύρο του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν βίντεο με πλήθος θαυμαστών της στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας να τραγουδά γνωστές επιτυχίες της Αμερικανίδας σταρ.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο, που είναι προγραμματισμένες για τις 15 έως 20 Αυγούστου, θα γίνουν, με τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου να δηλώνει πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ματαίωσή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook