Πηγές της Χαμάς και των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν στο Reuters ότι μια αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο σκότωσε τον Σαμέρ αλ-Χατζ και άλλο ένα ατομο. Η επίθεση έγινε με drone κοντά στη Σιδώνα

Νεκρός μετά από Ισραηλινή επίθεση το βράδυ της Παρασκευής με drone σε αυτοκίνητο βαθιά μέσα στο Λίβανο είναι ο ανώτερος διοικητή ς της Χαμάς, ανέφεραν ο Ισραηλινός Στρατός , η Χαμάς και πηγές ασφαλείας.

Το χτύπημα, στα νότια του Κιβάνου τη Σιδώνας, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σκότωσε τον Σαμέρ , αλ-Χατζ, αξιωματούχος της Χαμάς, υπεύθυνο για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό και άλλο ένα άτομο. Ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε σοβαρά, ανέφεραν οι τρεις πηγές.

Ο Αλ-Χατζ ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση επιθέσεων κατά του Ισραήλ, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι IDF και Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον μελών της Χαμάς, της συμμαχικής λιβανικής ένοπλης ομάδας Χεζμπολάχ και άλλων φατριών στο Λίβανο τους τελευταίους 10 μήνες, παράλληλα με τον πόλεμο της Γάζας. Αυτές οι ένοπλες ομάδες έχουν εξαπολύσει ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθέσεις πυροβολικού κατά μήκος των συνόρων προς το βόρειο Ισραήλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις