Η σύγκρουση των αεροσκαφών έγινε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Σε εξέλιξη οι έρευνες για των εντοπισμό δύο πιλότων.Ένας από τους πιλότους βρέθηκε τραυματίας αλλά σώος

Δύο αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας ενεπλάκησαν σε ατύχημα στο Μέρτ-ε-Μοζέλ, ανατολικά του Παρισιού, την Τετάρτη (14/8).

Το AFP αναφέρει ότι τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης.

‘Ενας από τους πιλότους των Rafale βρέθηκε σώος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο.
Ένα αεροπορικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Rafale σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ανατολική Γαλλία και «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων», των αεροσκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ένας από τους πιλότους εκτινάχθηκε πριν από τη σύγκρουση και εντοπίστηκε σώος. Πρόκειται για τον πιλότο του πρώτου αεροσκάφους που βρέθηκε τραυματισμένος καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και πλέον είναι ασφαλής, ξεκαθάρισε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνύ με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος εξακολουθούν να αναζητούνται.
«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», είπε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της.

«Ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων. Ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους».

Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις