Ένα ευρύ δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών κρύβεται πίσω από το θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού που του πουλούσε κεταμίνη. Οι ερευνητές της Αστυνομίας εξήγησαν πώς ο εθισμός του ηθοποιού στην κεταμίνη τον οδήγησε από τους γιατρούς σε έμπορους του δρόμου σε μια προσπάθεια να πάρει περισσότερο από το φάρμακο και να το βρει φθηνότερο.

Σε πέντε κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο του σταρ από τη σειρά τα «Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι , ο οποίος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον περασμένο Οκτώβριο. Η εξέταση στην οποία υπεβλήθη μετά τον θάνατό του έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχε κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι αρχές, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, αποκάλυψαν ότι μέσω της έρευνας ξεσκεπάστηκε ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης μέλη του οποίου έδωσαν το φάρμακο στον Πέρι και σε άλλους. Δήλωσαν ότι το δίκτυο «εκμεταλλεύτηκε» τα θέματα εθισμού που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός. Οι ερευνητές εξήγησαν πώς ο εθισμός του ηθοποιού στην κεταμίνη τον οδήγησε από γιατρούς σε εμπόρους του δρόμου στην προσπάθειά του να πάρει περισσότερο από το φάρμακο και να το βρει φθηνότερο.

Δύο γιατροί είναι μεταξύ όσων εργάστηκαν για την προμήθεια κεταμίνης στον Πέρι σε διάστημα δύο μηνών από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023. Μοίρασαν περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης στον ηθοποιό έναντι 55.000 δολάριων. Τον κατηγορούσαν μάλιστα μεταξύ τους, για ανοησία, καθώς του χρέωναν περίπου 2.000 δολάρια το ένα φιαλίδιο αν και στην πραγματικότητα κόστιζε 12 δολάρια.

“Πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος;” έγραφε χαρακτηριστικά σε κείμενο , ένας από τους γιατρούς , ο Σαλβαδόρ Πλασένθια, που του προμήθευε κεταμίνη, του έκανε και τις ενέσεις και κατηγορείται τώρα για τον θάνατο του Πέρι.

Στους πέντε κατηγορούμενους για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, που αγαπήθηκε σαν «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια», είναι δύο γιατροί , ο προσωπικό βοηθός του ηθοποιού και η Jasveen Sangha (Τζασβίν Σαγκά) μία διαβόητηντίλερ κεταμίνης και γνωστής ως «βασίλισσα της κεταμίνης». Στο σπίτι της βρέθηκαν 80 φιαλίδια κεταμίνης, χιλιάδες χάπια, κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά .

Η έρευνα των Αρχών της Καλιφόρνιας έφερε στο φως ένα «μεγάλο εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης, που παρείχε την ουσία στον Μάθιου Πέρι με τον έναν εκ των γιατρών να του κάνει ένεση κεταμίνης ακόμα και σε δημόσιο πάρκινγκ μέσα σε αυτοκίνητο.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του κ. Πέρι για να πλουτίσουν. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος», δήλωσε ο εισαγγελέας, Μάρτιν Εστράδα, απαγγέλλοντας τις κατηγορίες.

Οι ερευνητές είπαν ακόμη ότι πολλοί ύποπτοι στην υπόθεση προσπάθησαν να καλύψουν τις ενέργειές τους μετά τον θάνατο του Πέρι. Η Σάνγκα που εμπορευόταν την κεταμίνη έστειλε μήνυμα σε έναν άλλον ύποπτο, λέγοντάς του να “διαγράψει όλα τα μηνύματα”. Ο γιατρός Σαλβαδόρ Πλασένθια παραποίησε επίσης ιατρικά αρχεία, ανέφεραν οι αρχές.

Στις 10 Οκτωβρίου, εβδομάδες πριν από το θάνατο του Πέρι, ο κατηγορούμενος Δρ Σαλβαδόρ Πλασένσια αγόρασε 10 φιαλίδια κεταμίνης από τον φερόμενο ως συγκατηγορούμενο του επίσης γιατρό τον Δρ Μαρκ Τσάβες, τα οποία σκόπευε να πουλήσει στον Μάθιου Πέρι, αναφέρει το κατηγορητήριο.

ΟΙ αστυνομικοί είπαν επίσης ότι η έρευνα για τον θάνατο του Πέρι και τους υπόπτους που εμπλέκονται δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά την απαγγελία κατηγοριών στους πέντε.

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών.Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς τα «Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες και από η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η αιτία θανάτου ήταν “οι οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης”

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις