Για πρώτη φορά, η περιοχή του Κουρσκ χτυπήθηκε από εκτοξευτές ρουκετών δυτικής κατασκευής, πιθανώς αμερικανικών HIMARS, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ουκρανία πιθανότατα χρησιμοποίησε πυραύλους που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ προκειμένου να καταστρέψει δύο σημαντικές γέφυρες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, στον ποταμό Σεΐμ, υποστηρίζει η Μόσχα.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε μέσω Telegram: «Για πρώτη φορά, η περιοχή του Κουρσκ χτυπήθηκε από δυτικής κατασκευής εκτοξευτές πυραύλων, πιθανότατα αμερικανικών HIMARS. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλουσκόβο, αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν εθελοντές που βοηθούσαν τον άμαχο πληθυσμό».


Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Φεβρουάριο του 2022, θεωρούν μέχρι στιγμής την αιφνιδιαστική ουκρανική εισβολή ως «προστατευτική κίνηση» που δικαιολογεί τη χρήση αμερικανικού οπλισμού, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον theguardian.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και κατηγορεί για μια τέτοια «πρόκληση» τη Μόσχα, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το υπουργείο είπε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, η οποία είπε ότι θα μολύνει μεγάλη γύρω περιοχή. Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ παραμένει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook