Ο 59χρονος μεγιστάνας και η 18χρονη κόρη του ανάμεσα στους 6 αγνοούμενους του ναυαγίου. Διασώθηκε η σύζυγος που φέρεται και ως ιδιοκτήτρια του γιότ.

Ο Μάικ Λιντς, μεγιστάνας στον τομέα της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (πολλοί τον ονομάζουν σαν τον Βρετανό Μπιλ Γκέιτς), είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας ιδρυτής της Autonomy Corporation, είναι ένας από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνται σύμφωνα με τη Guardian, ενώ η σύζυγός του, Άντζελα Μπακάρες διεσώθη.
Η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα, είναι επίσης ανάμεσα στους αγνοούμενους σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα αναφέρει το skyΝews.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές μετά το περιστατικό στη Σικελία και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε προξενική υποστήριξη στους Βρετανούς υπηκόους που έχουν πληγεί».

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν από το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο Bayesian, που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας, από περιπολικά της ιταλικής ακτοφυλακής και διασώστες. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και ένα παιδί ενός έτους. Από το ναυάγιο έχει ανασυρθεί ένας νεκρός, πιθανότατα  ο μάγειρας του σκάφους .

To υπερπολυτελές σούπερ γιοτ που βυθίστηκε ήταν ιδιοκτησία του Βρετανού επιχειρηματία Μάικ Λιντς και της συζύγου του και πολλοί από τους 22 επιβαίνοντες ήταν Βρετανοί.

Το πολυτελές ιστιοφόρο ελλιμενίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Porticello, κοντά στο Παλέρμο, όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή λίγο πριν τις 5 το πρωί, καταστρέφοντας το σκάφος και βυθίζοντας το γρήγορα.
Οι έξι αγνοούμενοι είναι τέσσερις Βρετανοί και δύο Αμερικανοί, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Μια γυναίκα που διασώθηκε μαζί με την ενός έτους κόρη της , η Σαρλότ Γκολούνσκι, 35 ετών, είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι έχασε τη Σοφία (την κόρη της) για «δύο δευτερόλεπτα» μέσα στη «μανία» της θάλασσας, αλλά κατάφερε να την ανασύρει. Είπε ότι την κράτησε πάνω από τα κύματα μέχρι να ετοιμαστεί η σωσίβια λέμβος. “Πολλοί άνθρωποι ούρλιαξαν. Ευτυχώς η σωσίβια λέμβος φούσκωσε και 11 από εμάς μπορέσαμε να επιβιβαστούμε”, είπε στο ANSA. Ο πατέρας του κοριτσιού James Emsley επέζησε επίσης, σύμφωνα με τον Salvo Cocina από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

Υπάρχουν φόβοι ότι όσοι εξακολουθούν να αγνοούνται εγκλωβίστηκαν στις καμπίνες τους, με δύτες να ανέφεραν νωρίτερα ότι είδαν «πτώματα μέσα από τα φινιστρίνια» του γιοτ, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την dailymail η τραγωδία έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο Λίντς αθωώθηκε από ποινικές κατηγορίες από ένα δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, δικαιώνοντας τον επιχειρηματία μετά από 12ετή δικαστική διαμάχη για την πώληση έναντι 11 δισ. δολαρίων της εταιρείας του, Autonomy, στη Hewlett-Packard το 2011.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις