Απίστευτα τα παιχνίδια της μοίρας στην τραγωδία με το ναυάγιο του σούπερ γιοτ στα ανοιχτά του Παλέρμου. Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η κόρη παραμένουν αγνοούμενοι με άλλους 4 από τους επιβάτες. Νεκρός σε τροχαίο και ο συνεταίρος του Λιντς στο Λονδίνο λίγες ώρες πριν το ναυάγιο.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα , ο δικηγόρος του και το αφεντικό της Morgan Stanley, Τζόναθαν Μπλούμερ, ήταν μεταξύ εκείνων που επέβαιναν στο σούπερ γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας και αγνοούνται μαζί με άλλους τρείς από τους επιβάτες.

Είκοσι δύο άτομα επέβαιναν στο σούπερ γιοτ που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το υπό βρετανική σημαία πλοίο με το όνομα Bayesian μετέφερε 12 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος όταν βυθίστηκε γύρω στις 4.30 π.μ., δήλωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Ένας άνδρας επιβεβαιώνεται ότι πέθανε, ο μάγειρας του γιότ, ενώ έξι άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι 15 διασώθηκαν.

Μεγαλωμένος στο Ilford, στο ανατολικό Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς, ο 59χρονος Μάικ Λίντς κέρδισε εκατομμύρια με την εταιρεία λογισμικού Autonomy που ίδρυσε το 1996. Έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 852 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τη λίστα πλουσίων των Sunday Times του 2023.

Εκτός από την παγκόσμια επιτυχία του Automomy, ο Μάικ Μίντς ήταν επιστημονικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και μη εκτελεστικίς διευθυντής του BBC, σύμφωνα με το SkyNews
Απόφοιτος του Κέιμπριτζ πούλησε την εταιρεία για 8,64 δισεκατομμύρια λίρες στον αμερικανικό κολοσσό Hewlett Packard (HP) το 2011.

Ο Λιντς, που αποκαλείται «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς», ήταν στα πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες για μια υπόθεση απάτης υψηλού προφίλ.

Τον Ιούνιο, ένα δικαστήριο των ΗΠΑ τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονταν με την πώληση του Autonomy στην HP το 2011. Η HP τον κατηγόρησε ότι σκόπιμα υπερεκτίμησε την αξία της εταιρείας πριν την εξαγοράσει η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας. Ο Λίντς αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Όπως έγινε γνωστό εχθές, 15 άτομα έχουν διασωθεί από το ναυάγιο, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις. Το άτομο που ανασύρθηκε νεκρό ήταν σεφ που εργαζόταν στη θαλαμηγό. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμας, πολίτη της Αντίγκουα.

Ποιοί είναι οι αγνοούμενοι

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, τα έξι άτομα που συνεχίζουν να αγνοούνται είναι ο Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, ο 70χρονος Τζόναθαν Μπλουμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International και η σύζυγός του, καθώς και ο δικηγόρος του Λιντς Κρίστοφερ Μορίλο με τη δική του σύζυγο, Νέιντα.

Όπως φαίνεται, ο Λιντς είχε προσκαλέσει στο εορταστικό του ταξίδι μέλη της νομικής ομάδας που βοήθησε στην αθώωσή του, αλλά και συνεργάτες από άλλα επιχειρηματικά του πρότζεκτ. O Μπλούμερ ήταν στενός φίλος του Μάικ Λιντς.

Μάικ Λιντς

O Μάικ Λιντς είναι Βρετανοϊρλανδός επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, συνιδρυτής της Autonomy Corporation και ιδρυτής της Invoke Capital.

Μετά από τις σπουδές και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εφάρμοσε την έρευνά του στη μηχανική μάθηση για να ιδρύσει εταιρείες λογισμικού και να αναδειχθεί σε σημαντική προσωπικότητα του Silicon Fen.

Χάνα Λιντς

Η 18χρονη Χάνα Λίντς επέβαινε επίσης στο γιοτ και αγνοείται. Ήταν σε διακοπές με τους γονείς της, έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τζόναθαν Μπλούμερ

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ είναι πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International και της ασφαλιστικής εταιρείας Hiscox.

Ο 70χρονος Βρετανός σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου και έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια εταιρειών.

Τζούντι Μπλούμερ

Στο γιοτ βρισκόταν και η σύζυγος του Μπλούμερ, Τζούντι, η οποία αγνοείται. Η Hiscox ανέφερε στη δήλωσή της: «Οι σκέψεις μας είναι με όλους τους πληγέντες, ιδιαίτερα με τον πρόεδρό μας, Τζόναθαν Μπλούμερ, και τη σύζυγό του Τζούντι, που είναι μεταξύ των αγνοουμένων». Η κυρία Bloomer είναι μέλος του συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Eve Appeal, η οποία εστιάζει στους γυναικολογικούς καρκίνους.

Κρις Μορβίλο

Ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο έχει εργαστεί σε υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αθώωσης του Λιντς.

Ως βοηθός εισαγγελέα της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης από το 1999 έως το 2005, ο Morvillo εργάστηκε στην ποινική έρευνα γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Από το 2011 είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance στη Νέα Υόρκη.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο LinkedIn, ευχαρίστησε τη νομική ομάδα που βοήθησε να κερδίσει τη δίκη του κ. Lynch. Υπογράφοντας τη δημοσίευση, είπε: «Και, τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην υπομονετική και απίστευτη σύζυγό μου, Neda Morvillo, και τις δύο δυνατές, λαμπρές και όμορφες κόρες μου, Sabrina Morvillo και Sophia Morvillo. “Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή σας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο σπίτι. Και έζησαν όλοι ευτυχισμένοι για πάντα….”

Νέδα Μορβίλο
Η σύζυγος του κ. Morvillo, Neda, ήταν επίσης στο γιοτ και αγνοείται. Η 57χρονη έχει μια μάρκα πολυτελών κοσμημάτων, την οποία διευθύνει με το πατρικό της όνομα Νέδα Νάσιρη (Neda Nassiri ).

Η εταιρεία του συζύγου της, Clifford Chance, ανέφερε σε μια δήλωση: «Οι σκέψεις μας είναι με τον σύντροφό μας, Christopher Morvillo, και τη σύζυγό του Neda που είναι μεταξύ των αγνοουμένων».

Άιλα Ρόναλντ
Η Ayla Ronald, ανώτερη συνεργάτιδα στο Clifford Chance, επέζησε από την καταστροφή του γιοτ, επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο. Ο 36χρονος εργάζεται δίπλα στον Chris Morvillo στο υποκατάστημα των ΗΠΑ, ο οποίος βοήθησε να υπερασπιστεί τον Mike Lynch στο δικαστήριο.

Σκοτώθηκε στο δρόμο λίγες ώρες πριν βυθιστεί το πολυτελές γιοτ
Στο μεταξύ, ο Στίβεν Τσάμπερλεν, ο συνέταιρος και συγκατηγορούμενος του Λιντς πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα λίγες ώρες πριν το ναυάγιο.


Οι δύο άντρες είχαν κατηγορηθεί για απάτη στις ΗΠΑ, μετά την πώληση για 11 δισεκατομμύρια δολάρια του λογισμικού Autonomy. Και οι δύο για την υπόθεση αυτή, αθωώθηκαν.

Χθες, ο δικηγόρος του Στίβεν Τσάμπερλεν έκανε γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο, ενώ έτρεχε σε δρόμο, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε.

Ο Τσάμπερλεν, ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος των οικονομικών στο Autonomy. Πριν από τη δίκη του στις ΗΠΑ, ήταν ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Darktrace.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook