Οι δύτες προσπαθούν να ανοίξουν ρήγμα στο κύτος του σούπερ γιότ αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να φτάσουν στις καμπίνες για να βρούν τους αγνοούμενους.

Δύτες που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τους έξι επιβάτες που αγνοούνται μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ του Μάϊκ Λίντς στα ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία προσπάθησαν να ανοίξουν μία δίοδο στο κύτος του σκάφους για να φτάσουν στις καμπίνες μήπως και εντοπίσουν τους 6 αγνοούμενους επιβάτες με την ισχνή ελπίδα να υπάρχουν επιζώντες αν βρήκαν κάποια σημεία με αέρα.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα πλάνα από νέο βίντεο που δημοσιεύει η dailymail. που δείχνει καρέ – καρέ πώς η καταιγίδα «κατάπιε» το γιοτ του μεγιστάνα Μάικ Λιντς στη Σικελία, ο οποίος αγνοείται ακόμα.
Το βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που το Bayesian καταποντίζεται από την πρωτοφανή καταιγίδα που το βύθισε «σε 60 δευτερόλεπτα».

«Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για το σκάφος»
Τα πλάνα κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος από μια βίλα μόλις 200 μέτρα από το σημείο που βυθίστηκε το σκάφος, που φαίνεται αγκυροβολημένο σε απόσταση, με τα φώτα του να αναβοσβήνουν μέσα στην καταρρακτώδη βροχή.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δήλωσε στην τοπική εφημερίδα: «Σε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα μπορείτε να δείτε το πλοίο να εξαφανίζεται. Κατά τύχη, μετά τον θόρυβο των ειδήσεων, κοίταξα τις κάμερες. Τα παιδιά μου μου το είπαν. Από τις περίπου είκοσι κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, μόνο μία δεν ενοχλήθηκε από τον άνεμο και τη βροχή. Μπορείτε να δείτε καθαρά τι συμβαίνει. Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για το σκάφος. Εξαφανίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Εκτός του μεγιστάνα, Μάικ Λιντς, ανάμεσα στους έξι αγνοούμενους είναι, η κόρη του Χάνα, ο πρόεδρος της τράπεζας «Morgan Stanley International», Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του και ο δικηγόρος της «Clifford Chance», Κρις Μορβίλο,. ,. που υπερασπίστηκε τον Μάικ Λιντς στη δίκη των ΗΠΑ και η σύζυγος του. .

Το «Bayesian», ένα γιοτ μήκους 56 μέτρων, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων λιρών, υπό βρετανική σημαία, βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτιτσέλο, παραθαλάσσιας πόλης σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων ανατολικά του Παλέρμο, ο κόλπος της οποίας υποδέχεται πλήθος πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Το «Bayesian», το οποίο είχε αγκυροβολήσει σε απόσταση περίπου 700 μέτρων στα ανοικτά, βρέθηκε στην πορεία ενός θαλάσσιου σίφωνα, ενός φαινομένου που παρατηρείται ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο οποίος στην κυριολεξία το αναποδογύρισε και το βύθισε σε λίγα λεπτά.

Δώδεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Βρετανοί υπήκοοι, βρίσκονταν στο πλοίο.
Μονάχα ένα πτώμα έχει προς το παρόν ανασυρθεί. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον σεφ του γιοτ, που γεννήθηκε στον Καναδά, είναι όμως υπήκοος Αντίγκουα.

Η σύζυγος του Μαίκ Λϊντς διασώθηκε .

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων

Εν τω μεταξύ, ένας μηχανικός ισχυρίστηκε ότι οι αγνοούμενοι επιβάτες θα μπορούσαν να είναι ακόμα ζωντανοί σε θύλακες αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύτες ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο. Ο Νικ Σλόουν, ο οποίος εργάστηκε στην επιχείρηση διάσωσης Costa Concordia, είπε ότι οι δύτες μπαίνουν σε ένα «κρίσιμο» 24ωρο για να σώσουν όποιον μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός. «Έχουν ένα πολύ μικρό παράθυρο χρόνου για να προσπαθήσουν να βρουν ανθρώπους που έχουν κολλήσει μέσα με έναν θύλακα αέρα, και θα μπορούσαν να διασωθούν», είπε στο Sky News. «Έχετε το πολύ δύο έως τρεις ημέρες για να προσπαθήσετε να βγάλετε κάποιον έξω, επομένως οι επόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες».

Σε ανακοίνωσή της, η ακτοφυλακή ανέφερε ότι πέντε περιπολικά, ένα ελικόπτερο και δύτες εργάζονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Παρά τα ψήγματα ελπίδας, αξιωματούχοι της ιταλικής ακτοφυλακής παραδέχθηκαν ότι πιστεύουν ότι οι έξι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται έχουν πεθάνει και τα σώματά τους βρίσκονται μέσα στο ναυάγιο.

«Φυσικά, δεν αποκλείουμε να μην βρίσκονται μέσα στο σκάφος, αλλά γνωρίζουμε ότι το σκάφος βυθίστηκε γρήγορα. «Υποθέτουμε ότι οι έξι αγνοούμενοι μπορεί να μην είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος», είπε αξιωματούχος της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να είναι ζωντανοί, απάντησε: «Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά εύλογα η απάντηση είναι ότι δεν πρέπει να είναι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook