Τα πτώματα του Μάικ Λίντς και της 18χρονης κόρης του Χάνα βρέθηκαν στο βυθισμένο σούπερ γιότ καθώς οι δύτες επιστρέφουν για να ανασύρουν άλλα δύο θύματα που εντόπισαν από ναυάγιο.

Δύο πτώματα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του σούπερ γιοτ του Μάικ Λιντς επιβεβαιώθηκαν σήμερα ως ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και η κόρη του Χάνα.
Οι ομάδες έρευνας έκαναν την τραγική ανακάλυψη σήμερα το απόγευμα ενώ σάρωναν τα συντρίμμια του Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας μετά από χτύπημα ανεμοστρόβιλου τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Ο Αρχηγός Πολιτικής Προστασίας του Παλέρμο σύμφωνα με τη dailymail επιβεβαίωσε αργότερα ότι τα πτώματα ταυτοποιήθηκαν ως Μάικ Λίντς και η κόρη του Χάνα, πριν ανακοινώσει ότι δύο ακόμη πτώματα είχαν βρεθεί και πρόκειται να ανασυρθούν από δύτες.

Ο γενικός διευθυντής πολιτικής προστασίας της Σικελίας Salvo Cocina δήλωσε μεταξύ άλλων ως «εκ μέρους του εαυτού μου και των συναδέλφων μου, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και να τους εκφράσω τα συλλυπητήριά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».
Σήμερα συνολικά βρέθηκαν τέσσερα πτώματα μέσα στο ναυάγιο του σκάφους Bayesian στα ανοιχτά του Παλέρμο της Σικελίας όπως επιβεβαίωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας στο BBC.

Η ταυτότητα των άλλων δύο σορών που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αυτό σημαίνει ότι δύο επιβάτες, που επέβαιναν στο σκάφος όταν βυθίστηκε τη Δευτέρα, παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι χώροι είναι πολύ στενόχωροι και αποτελεί πρόβλημα η μετακίνηση στο εσωτερικό του κύτους, η οποία εξάλλου επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πολύ συγκεκριμένες ειδική εξειδίκευση και -σε αυτά τα βάθη- μόνο για λίγα λεπτά. Μέσα στο κύτος, στο νερό, επιπλέει ό,τι υπήρχε στο ιστιοφόρο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ενδελεχή εξερεύνηση των καμπινών.

Μπροστά σε ένα στρώμα, ένα μαξιλάρι, αλλά και απλά ρούχα και αντικείμενα των αγνοουμένων, είναι πολύ περίπλοκο να ανοίξει κανείς ένα πέρασμα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσει αντικείμενα για να περάσει.

Επιπλέον η παραμονή είναι εφικτή μόνο για λίγα λεπτά σε αφού το ανθρώπινο σώμα υπόκειται σε οριακές συνθήκες. Τις έρευνες των δυτών βοηθά  και ένα ειδικό ρομπότ.

Μαζί με τον σεφ της πολυτελούς θαλαμηγού, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Ποιοί ήταν οι αγνοούμενοι

Με βάση τις πληροφορίες, τα έξι άτομα που αγνοούνταν και επέβαιναν στο σκάφος είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο, διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Όπως φαίνεται, ο Λιντς είχε προσκαλέσει στο εορταστικό του ταξίδι μέλη της νομικής ομάδας που βοήθησε στην αθώωσή του, αλλά και συνεργάτες από άλλα επιχειρηματικά του πρότζεκτ. O Μπλούμερ ήταν στενός φίλος του Μάικ Λιντς.

Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ ο καπετάνιος του σούπερ γιοτ, Νεοζηλανδός James Cutfield,που διεσώθη είχε «ανακριθεί για περισσότερες από δύο ώρες» από Ιταλούς εισαγγελείς.

Μιλώντας στο νοσοκομείο το πρωί μετά το περιστατικό, ο κ. Cutfield είπε στους Ιταλούς δημοσιογράφους για τον ανεμόστρόβιλο ότι «δεν το είδαμε να έρχεται».

Μέρος της έρευνας θα εξετάσει εάν οι καταπακτές είχαν μείνει ανοιχτές από το πλήρωμα και εάν αυτά προκάλεσαν τη βύθιση του σκάφους μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο αδερφός του καπετάνιου, Μαρκ Κάτφιλντ, είπε ότι ήταν «πολύ καλός ναυτικός» και ότι ήταν «πολύ σεβαστός» στη Μεσόγειο. Είπε στην NZ Herald ότι ο Τζέιμς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά είναι «καλά» και δεν έχει τραυματισμούς που να είναι «πολύ δραματικοί».

Οι εισαγγελείς ανέκριναν τον κ. Cutfield για αρκετές ώρες καθώς προσπαθούσαν να ανασυνθέσουν τις τελευταίες στιγμές του γιοτ Bayesian πριν ανατραπεί και βυθιστεί στον βυθό της θάλασσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις