Ο 15χρονος που συνελήφθη φέρεται να γνώριζε τα σχέδια του δράστη. «Πραξη εκδίκησης για τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης», λέει ο ISIS για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8).
Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, οι αρχές συνέλαβαν 15χρονο με την κατηγορία ότι γνώριζε εκ των προτέρων για μοιραία επίθεση.

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS.

Ένα σενάριο που επιβεβαιώνεται καθώς το βράδυ του Σαββάτου, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο φεστιβάλ της Σόλιγκεν στη Γερμανία. Το ειδησεογραφικό κανάλι της τρομοκρατικής οργάνωσης ανέφερε: «Ο δράστης στη χριστιανική συγκέντρωση στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία χθες ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους». Ως εκ τούτου, ο ισλαμιστής διέπραξε την πράξη ως εκδίκηση για «τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη», όπως μεταδίδει η Bild.

Από την επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι, μία 56χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 56 και 67 ετών, Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις σοβαρά, ενώ «πολλοί άλλοι έχουν υποστεί ψυχικό στρες», σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το SkyNews για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό «μεγάλης κλίμακας» στο οποίο συμμετέχουν πολλές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την πόλη Σόλινγκεν, κοντά στο Ντίσελντορφ και στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία.

Ο Χέντρικ Γουστ, υπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, περιέγραψε την επίθεση ως “τρομοκρατική ενέργεια κατά της ασφάλειας και της ελευθερίας αυτής της χώρας”, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Ρολ κάλεσε το κοινό να “δώσει χρόνο στην αστυνομία”.

Συνελήφθη ένας 15χρονος
Η γερμανική αστυνομία σύμφωνα με BBC συνέλαβε ένα 15χρονο αγόρι που κατηγορείται ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι

Το αγόρι δεν είναι ο βασικός ύποπτος, αλλά φέρεται να γνώριζε για την επίθεση εκ των προτέρων.

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι δεν αποκλείεται η τρομοκρατία ως κίνητρο και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Ο 15χρονος που συνδέεται με την υπόθεση συνελήφθη σήμερα το πρωί, αφού δύο γυναίκες ανέφεραν ότι άκουσαν μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και ενός δεύτερου ατόμου στην οποία συζητούσαν την επίθεση, ανέφερε η αστυνομία. Ενώ παραμένει υπό κράτηση, οι ανακριτές εξακολουθούν να προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ακριβώς πραγματοποίησε την επίθεση.

Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή πριν από το φεστιβάλ. Ο αρχηγός της αστυνομίας Markus Röhrl προέτρεψε τον κόσμο να μην κάνει εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσε το κοινό για περισσότερες πληροφορίες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης «στόχευσε» τον λαιμό των ανθρώπων.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε ότι ο δράστης πρέπει να συλληφθεί γρήγορα και να τιμωρηθεί στο μέγιστο βαθμό του νόμου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, λέγοντας ότι οι αρχές ασφαλείας «κάνουν ό,τι μπορούν για να συλλάβουν τον δράστη και να προσδιορίσουν το φόντο της επίθεσης»

Το Solingen – μια πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που φημίζεται για τη χαλυβουργία της – έχει περίπου 160.000 κατοίκους, Βρίσκεται περίπου 15 μίλια (25 χλμ.) ανατολικά του Ντίσελντορφ.

Οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή της αγοράς Fronhof μετά την επίθεση περίπου στις 22:00 τοπική ώρα (21:00 BST) την Παρασκευή.

Σε μια δήλωση στο Facebook το βράδυ της Παρασκευής, ο δήμαρχος Tim Kurzbach είπε: «Απόψε όλοι στο Solingen είμαστε σε σοκ, φρίκη και μεγάλη θλίψη. «Όλοι θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα πρέπει να θρηνήσουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook