Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Κυριακή σε διάγγελμα του ότι η ομάδα του θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο της επίθεσης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους νωρίτερα την ίδια μέρα πριν αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις ως αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σε διάγγελμα του μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ δήλωσε ότι τα αντίποινα εναντ’ιον του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ, καθυστέρησαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο Νασράλα, μιλώντας περίπου 12 ώρες μετά την πιο έντονη ανταλλαγή πυρών μεταξύ της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ και του Ισραήλ από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, είπε ότι η ομάδα απέφυγε σκόπιμα να στοχεύσει αμάχους ή δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Είπε ότι ο κύριος στόχος της ομάδας ήταν μια στρατιωτική περίπου 110 χλμ (70 μίλια) εντός ισραηλινού εδάφους – η πιο βαθιά επίθεση μέχρι τώρα και μόλις 1,5 χλμ (1 μίλι) βόρεια του Τελ Αβίβ. σύμφωνα με το Reuters .

Η Χεζμπολάχ, είπε ο Νασράλα, δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

«Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αρκετό, τότε διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε άλλη φορά», είπε ο Νασράλα.Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ χτύπησε μόνο δύο εκτοξευτές ρουκετών, αλλά δεν χτύπησε τους εκτοξευτές των UAV».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση φρόντισε να εκκενώσει εκ των προτέρων τις τοποθεσίες όπου είναι σταθμευμένοι οι στρατηγικοί εκτοξευτές ρουκετών. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε σήμερα μόνο σε άδειες περιοχές», είπε.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περισσότερους από 300 πυραύλους για να αποσπάσει την προσοχή του ισραηλινού αμυντικού συστήματος Iron Dome, ενώ εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εισήλθαν όλα στον ισραηλινό εναέριο χώρο, υποστήριξε ο Νασράλα.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασε στους προβλεπόμενους στόχους τους, αλλά ο εχθρός σιωπά γι’ αυτό ως συνήθως», είπε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ έχει υπερβάλει ως προς την επιτυχία των προληπτικών αεροπορικών επιδρομών του εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ.

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ επικοινώνησαν και τόνισαν πως δεν θέλουν κλιμάκωση

Συνομιλίες μέσω διαμεσολαβητών προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση πραγματοποίησαν Ισραήλ και Χεζμπολάχ την Κυριακή, όπως δήλωσαν δύο διπλωμάτες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους, το κύριο μήνυμα που ανταλλάχθηκε μεταξύ των μερών αφορούσε την ολοκλήρωση της φάσης των αμοιβαίων επιθέσεων και βομβαρδισμών, καθώς και τη συμφωνία ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Το Ισραήλ δεν είπε την τελευταία λέξη»
Νωρίτερα, το μήνυμα πως το Ισραήλ δεν έχει πει την «τελευταία του λέξη» έστειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή (25.08.24) τη Χεζμπολάχ ότι «αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή της Χεζμπολάχ και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις