Η εικόνα της άντρομης Νόα Αργκαμάνι να την απαγάγουν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 ΙΟκτωβρίου του 2023 είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Τώρα είναι ξανά ελεύθερη και στέλνει μήνυμα ζωής.

«Πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή, να εκτιμούμε την κάθε ημέρα» λέει η 26χρονη Νόα Αργκαμάνι, όμηρος στα χέρια της Χαμάς που πέρασε μια κόλαση 246 ημερών και απελευθερώθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου.

Η 26χρονη που σώθηκε από την αιχμαλωσία σε μια μετά από μια πετυχημένη ισραηλινή επιχείρηση μίλησε με συγκίνηση για την ανάγκη να «εκτιμάμε κάθε μέρα στη ζωή μας».

Χθες, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Νόα και ο πατέρας της έκαναν ένα μεγάλο πάρτι, γιορτάζοντας την επιστροφή της με συγγενείς και φίλους τους, με τη νεαρή γυναίκα να χορεύει και να διασκεδάζει με την ψυχή της, ελπίζοντας ότι και ο σύντροφος της που είναι επίσης όμηρος και παραμένει κρατούμενος θα απελευθερωθεί.


Η Noa Argamani χόρεψε στους ώμους φίλων της, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της Yaakov.

«Δεν είναι ιδανικό να κάνουμε αυτό το πάρτι, είπε , ενώ υπάρχει ακόμη πόλεμος, με τους στρατιώτες μας να βρίσκονται ακόμα στο πεδίο της μάχης και 109 ομήρους ακόμα στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μου που μας λείπει πολύ».

Ένα τεράστιο πανό με τη φωτογραφία το συντρόφου της Avinatan Or με το “We will dance again” ( θα ξαναχορέψουμε μαζί) εμφανίστηκε στην πίστα. «Πρέπει να εκτιμούμε κάθε μέρα αυτής της ζωής και πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ. Πρέπει να γιορτάζουμε όλη την ώρα», είπε στο πλήθος.

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Νόα ήταν σε ένα άλλο φεστιβάλ, στην έρημο δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Τις ανέμελες στιγμές που περνούσαν χιλιάδες άνθρωποι στο μουσικό φεστιβάλ Nova διέκοψαν οι τρομοκράτες της Χαμάς που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους και πήραν ομήρους δεκάδες άλλους, μεταξύ τους τη Νόα και τον φίλο της Αβινατάν Ορ.

Ένα από τα βίντεο εκείνων των ωρών τη δείχνει έντρομη πάνω σε μια μηχανή να την απομακρύνουν οι τρομοκράτες. Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο πού βρίσκεται ο φίλος της ή αν ζει.

Η Νόα απελευθερώθηκε αρχές Ιουνίου και επανενώθηκε με την οικογένεια της . Πρόλαβε μάλιστα να πει το τελευταίο αντίο στη μητέρα της, Λιόρα, 61 ετών, πριν πεθάνει από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με έναν από τους καταδρομείς, που την απελευθέρωσε η πρώτη της ερώτηση ήταν αν η μητέρα της ήταν ακόμα ζωντανή. «Της είπα ναι», είπε. «Μας κοίταξε δεξιά και αριστερά και ξαναρώτησε αν ήμασταν σίγουροι. Της είπαμε ναι, ‘γι’ αυτό ήρθαμε, να σε φέρουμε πίσω στη μάνα σου’.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook