Μεταξύ 26 και 74 ετών, 51 άνδρες, μαζί με τον σύζυγο, δικάζονται για τους συνεχείς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό για πάνω από μία δεκαετία με τη γυναίκα να είναι ναρκωμένη και να μην καταλαβαίνει την αδυσώπητη κακοποίηση της. Το έργο της αστυνομίας για την αναγνώρισή των βιαστών διευκολύνθηκε πολύ από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο σύζυγος της Ντομινίκ Πελικό, που επίσης την βίαζε.

Η δίκη για τρίτη μέρα συνεχίστηκε και σήμερα με την κατάθεση του Jérémie Bosse Platière, πρώην επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας στην Αβινιόν, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει όχι μόνο τη Γαλλία αλλά όλο τον κόσμο καταγράφεται στον γαλλικό Τύπο ως «βιασμοί της Μαζάν» η «δίκη της υπόθεσης Μαζάν».

Πέρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες οι ανακριτές προχώρησαν σε ανάλυση τηλεφωνικών λογαριασμών, λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, όπως είπε ο πρώην επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της πόλης, Jérémie Bosse Platière που ανέλυσε λεπτομερώς τη μακρά και δύσκολη δουλειά που έκαναν οι ανακριτές για να βρουν τους δράστες της Gisèle, η οποία είχε κακοποιηθεί από δεκάδες αγνώστους τους οποίους είχε στρατολογήσει ο σύζυγός της μέσω διαδικτύου.

Έδωσε επίσης ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς πραγματοποιήθηκαν οι βιασμοί.

Αφού κατέγραψαν περίπου 200 βιασμούς του θύματος από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020, οι περισσότεροι από τους οποίους έγιναν από τον ίδιο τον σύζυγό της, οι ανακριτές συνέταξαν τελικά έναν κατάλογο με 72 άτομα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, εξήγησε στο ποινικό δικαστήριο ο πρώην επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της πόλης και νυν διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας της Hautes-Alpes στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα 51 άτομα μαζί με τον σύζυγο της Ζιζέλ. Αυτοί οι άνδρες ηλικίας από 26 μέχρι 74 ετών διώκονται για βιασμό και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 έτη. Οι βιαστές είναι πυροσβέστες, τεχνίτες, πρώην αστυνομικοί, ηλεκτρολόγοι ακόμη και δημοσιογράφοι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι, προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, είναι παντρεμένοι – και οικογενειάρχες – διαζευγμένοι ή ελεύθεροι.

Άλλοι φορούσαν κοστούμια κι άλλοι σκουλαρίκια ή είχαν τατουάζ.

35 από τους 51 υπόπτους παραδέχθηκαν ότι είχαν εμπλακεί σε σεξουαλική πράξη με τη Ζιζέλ , αρνούνται όμως ότι τη βίαζαν και υποστηρίζουν ότι γινόταν με τη συναίνεση του συζύγου και της ίδιας, ζν και οι ισχυρισμοί τους καταρρίπτονται  καθώς από τα βίντεο προκύπτει ότι η γυναίκα δεν ήταν απλώς σε ύπνο αλλά σε κώμα.

Σαφείς οι συζητήσεις
Ο Jérémie Bosse Platière, διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Hautes-Alpes, επιβεβαιώνει ωστόσο ότι οι συζητήσεις μεταξύ του Ντομινίκ Πελικό  και των άλλων ανδρών που συμμετείχαν στο Skype ή στο φόρουμ της Coco πριν από τους βιασμούς ήταν πολύ σαφείς. Ο σύζυγος μιλούσε για υπνωτικά χάπια, εξήγησε ότι η γυναίκα του θα είναι αναίσθητη και ότι θα μπορούσαν να την κακοποιήσουν. Ο αστυνομικός εξηγεί ότι στη συνέχεια ο σύζυγος τους έδωσε οδηγίες όπως να ψιθυρίζουν για να μην κάνουν θόρυβο, να γδύνονται στην κουζίνα, να μην φοράνε άρωμα ή ακόμα και να μην έχουν μυρωδιά καπνού για να μην αφήσουν ίχνη και κινήσουν τις υποψίες.

Την ώρα των βιασμών, το δωμάτιο ήταν υπερθερμασμένο για να μπορεί η σύζυγος να κοιμάται. Και αυτοί οι άντρες προσκλήθηκαν να ζεστάνουν τα χέρια τους σε ένα καλοριφέρ, ώστε να μην υπάρχει ψυχρή επαφή με το σώμα της Gisèle P. Μερικές φορές, περίμεναν από 1 ώρα έως 1,5 ώρα στο πάρκινγκ δίπλα στο σπίτι του θύματος. Λεπτομέρειες που έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις των κατηγορουμένων για τους βιασμούς.

2 χρόνια κράτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των βιαστών
Το έργο της δικαστικής αστυνομίας, όπως κατέθες ο αστυνομικός ανακριτής, διευκολύνθηκε σημαντικά από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε ο σύζυγος, τα οποία καταγράφηκαν σε σκληρό δίσκο και στη συνέχεια ταξινομήθηκαν σχολαστικά σε έναν φάκελο «κακοποίησης». Με έναν υποφάκελο για κάθε άνδρα που ερχόταν να βιάσει τη σύζυγό του, αναφέρουν γαλλικά μέσα.

«Στόχος είναι να εντοπιστούν ο «Chris ο πυροσβέστης», ο «Quentin», ο «Gaston» ή ο «David ο Μαύρος».
Παράλληλα, η αστυνομία χρησιμοποίησε τα πολυάριθμα ίχνη που άφησαν οι διαδικτυακές συνομιλίες μεταξύ του Dominique Pelicot και των βιαστών της συζύγου του για να εντοπίσει την ταυτότητα αυτών των ανδρών «ένα έργο που θα διαρκέσει σχεδόν δύο χρόνια» όπως εξήγησε στο δικαστήριο.

Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί η αστυνομία: «Αυτό θα μας δώσει ένα ποσοστό ομοιότητας. Θα μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε το ένα τρίτο των δραστών», εξηγεί ο Jérémie Bosse Platière.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Ντομινίκ Πελικό φέρεται να έχει παραγγείλει 450 χάπια μέσα σε ένα χρόνο, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της προμελέτης και της προετοιμασίας, που έκανε για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις και διαστροφές.

Στο μεταξύ η Ζιζέλ Ντομινίκ , επιδεικνύοντας μιά πρωταφανή γενναιότητα ζήτησε η δίκη του συζύγου της και των άλλων βιαστών της να γίνει δημόσια για να μην είναι μόνη με τους βιαστές της μέσα στο δικαστήριο ενώ το μοτο “η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά», δίνει τη διάσταση σε αυτή την απίστευτα πρωτοφανή, βάρβαρη και φρικώδη υπόθεση κακοποίησης της 71χρονης σήμερα γυναίκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook