Σε ένα συγκινητικό νέο προσωπικό βίντεο, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ενημέρωσε για τη θεραπεία, την ανάρρωση και την εμπειρία της, ανακοινώνοντας ότι τελείωσε τη χημειοθεραπεία της.

Η Κέιτ Μίντλετον με ένα νέο βίντεο αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία και ότι η προτεραιότητά της τώρα είναι να παραμείνει καθαρή από τον καρκίνο.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σήμερα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε την πορεία της «προληπτικής χημειοθεραπείας», που ξεκίνησε πριν από 9 μήνες.

Το προσωπικό μήνυμα της Κέϊτ Μίντλετον προς το έθνος συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που δείχνει εκείνη και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Norfolk με τα τρία τους παιδιά, αν περνούν χρόνο στιο δάστος, την παραλία και στο σπίτι παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει εάν η πριγκίπισσα – που εμφανίζεται με τον Ουίλιαμ – αναμένεται να επιστρέψει σε πλήρες πρόγραμμα καθηκόντων τον επόμενο χρόνο. Εννοείται ότι οι αποφάσεις για το 2025 θα ληφθούν σύμφωνα με τις ιατρικές συμβουλές.

Στο μήνυμά της η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει : «Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, δεν μπορώ να σας πω τι ανακούφιση είναι που ολοκλήρωσα επιτέλους τη χημειοθεραπεία μου. Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να περιηγηθούμε στα φουρτουνιασμένα νερά και στον άγνωστο δρόμο. Το ταξίδι του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στο Νόρφολκ τον περασμένο μήνα, δείχνει την οικογένεια να περνάει χρόνο μαζί στο δάσος και στην παραλία, να παίζει χαρτιά και να κάνει πικνίκ.

Οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, βιντεοσκοπήθηκαν επίσης να παίζουν παιχνίδια με την οικογένεια.

Επιπλέον, το βίντεο δείχνει δείχνει τρυφερές στιγμές με την Κέιτ και τον Ουίλιαμ να ποζάρουν αγκαλιασμένοι και ξαπλωμένοι στο δάσος και τον Ουίλιαμ να της δίνει ένα φιλί στο μάγουλο.

Τον Μάρτιο η πριγκίπισσα επιβεβαίωσε ότι είχαν βρεθεί προκαρκινικά κύτταρα μετά από εγχείρηση στην κοιλιά και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Συζητώντας για τον αντίκτυπο που είχε η περιπέτεια της υγείας της τόσο στην ίδια, όσο και στην οικογένειά της, η Κέιτ σημείωσε: «Αυτή η περίοδος υπενθύμισε πάνω απ’ όλα στον Ουίλιαμ και σε μένα να συλλογιστούμε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Το να αγαπάμε απλά και να μας αγαπούν».

«Το να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω χωρίς καρκίνο είναι τώρα η εστίασή μου», επισήμανε.
« Αν και έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, συνεχίζει, «ο δρόμος μου προς την επούλωση και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσω να παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται. Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες δεσμεύσεις τους επόμενους μήνες όταν μπορέσω».

Στο βίντεο της καταλήγει και με ένα μήνυμα προς τους καρκινοπαθείς:

Παρά όλα όσα έχουν περάσει πριν, μπαίνω σε αυτή τη νέα φάση ανάκαμψης με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής. Ο William και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη που λάβαμε και αντλήσαμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή. Η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων ήταν πραγματικάεκπληκτική. . Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν το δικό τους καρκινικό ταξίδι – παραμένω μαζί σας, δίπλα-δίπλα, χέρι-χέρι. Από το σκοτάδι, μπορεί να έρθει το φώς οπότε αφήστε αυτό το φως να λάμψει. «Το ταξίδι του καρκίνου είναι περίπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Με την ταπεινοφροσύνη, σας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με τα δικά σας ευάλωτα σημεία με τρόπο που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, μια νέα οπτική για τα πάντα», λέει επίσης .

Σχολιάζοντας το βίντεο ο πρωθυπουργός Sir Keir Starmer έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χαίρομαι που άκουσα ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία. «Εκ μέρους ολόκληρης της χώρας, της στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για πλήρη ανάρρωση.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook