Μυθομανής, τζογαδόρος, διχασμένη προσωπικότητα Δρ. Τζέκιλ και κύριος Χάιντ, λέει ο αδελφός του - Ποιος ήταν πραγματικά ο Ντομινίκ Πελικό; Ο αδελφός του «τέρατος της Αβινιόν» που νάρκωνε τη σύζυγό του και καλούσε άγνωστους άνδρες στο σπίτι του για να τη βιάσουν μίλησε στο Paris Match για τη διττή προσωπικόητα του Ντομινίκ Πελικό.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον Ντομινίκ Πελικό , πριν αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο πρόσωπο του , λένε ότι σίγουρα δεν ήταν τέλειος, ήταν φωνακλάς, έφτιαχνε ιστορίες, αγαπούσε τον τζόγο ζούσε πέρα από τις δυνατότητες του και δημιούργησε οικονομικό χάος στην οικογένεια του.

Ωστόσο όσα ελαττώματα κι αν είχε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο άνδρας νάρκωνε επί 10 χρόνια τη σύζυγο του Ζιζέλ Πελικό και καλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάζουν , συμμετείχε και ο ίδος στους βιασμούς της και κατγραφε τα πάντα στην κάμερα. Μάλιστα συμφωνούν ότι ποτέ δεν έδειξε το παραμικρό σημάδι ότι είχε δημόσια απτρεπή στάση στις γυναίκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αδελφός του 71χρονου, ο οποίος , χωρίς να κατονομάζεται, μίλησε στο Paris Match για τα «δύο πρόσωπα» του άνδρα που δικάζεται στην Αβινιόν για τα φρικτά του εγκλήματα εις βάρος της συζύγου του, μαζί με 51 ακόμη από τους βιαστές της.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο Πελικό φερόταν συχνά σαν σεμνότυφος: «Δεν άντεχε τα πρόστυχα αστεία. Για παράδειγμα, αν βλέπαμε τηλεόραση και αναφερόταν κάπου το θέμα του swinging (ανταλλαγή συντρόφων), έδειχνε πιο σοκαρισμένος απ’ όλους. Είναι τρελό πώς η προσωπικότητά του ήταν διχασμένη σε Δρ. Τζέκιλ και κύριο Χάιντ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του αδελφού του Πελικό στο Paris Match, το γεγονός ότι ο 71χρονος παρουσίαζε για χρόνια ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στους οικείους του αποτελεί μία από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές της υπόθεσης που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του είπε ότι ήταν «πολύ δεμένοι» ως παιδιά, μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για 15 χρόνια και μερικές φορές το ίδιο κρεβάτι. Θυμάται πώς ο Ντομινίκ λατρεύτηκε από τους γονείς του που ήταν ιδιαίτερα περιποιητικοί μαζί του. Ως ο μικρότερος της οικογένειας, ήταν ο «αγαπημένος» τους.

Τα αδέρφια απόλαυσαν μια ειδυλλιακή παιδική ηλικία στο κτήμα Château d’Oublaise, όπου στεγαζόταν ένα κάστρο του 19ου αιώνα στην ύπαιθρο του Centre-Val de Loire, όπου ο πατέρας τους ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση των ηλεκτρικών ειδών.

Ίσως ήταν το μεγάλωμα σε αυτό το ανέμελο αγροτικό ειδύλλιο που ενέπνευσε μια υπερδραστήρια φαντασία στον Ντομινίκ, ο οποίος είχε την τάση να φτιάχνει ιστορίες. Δεκαετίες αργότερα, μια από αυτές τις παιδικές ιστορίες επανεμφανίστηκε σε προδικαστικές ακροάσεις με τον ανακριτή, όταν ο Ντομινίκ Πελικό θυμήθηκε ότι κακοποιήθηκε από έναν νοσηλευτή σε ηλικία εννέα ετών, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι.

Βρισκόμουν για αρκετές μέρες, έζησα την κόλαση, με βίασε με κάθε δυνατό τρόπο», είπε στον δικαστή¨, ο Ντομινίκ Πελικό.

Ο αδερφός του θυμήθηκε το περιστατικό, συμφωνώντας ότι ο Ντομινίκ είχε αναφέρει ότι τον άγγιξε ακατάλληλα ένας νοσηλευτής εκείνη την εποχή, αλλά δεν είχε πει ποτέ τίποτα για βιασμό. Επιπλέον, αμφισβήτησε πλήρως την ιστορία του αδερφού του, λέγοντας ότι η μητέρα τους είχε κάνει έρευνες και διαπίστωσε ότι υπήρχαν μόνο γυναίκες σε υπηρεσία εκείνη τη νύχτα.

Ο αδερφός του, λέει τώρα, ότι δεν πίστεψε ποτέ την ιστορία και είναι «πεπεισμένος» ότι ο Ντομινίκ την έχει ξαναζωντανέψει και εξωραΐσει για να «θυματοποιήσει τον εαυτό του και να ελαχιστοποιήσει την ευθύνη του» στα φρικτά εγκλήματα κατά της συζύγου του.

Ο αδελφός του Ντομινίκ διαψεύδει επίσης ότι η βίαιη φύση του πατέρα τους μπορεί να δημιούργησε παιδικά τραύματα στον Ντομινίκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς τους τσακώνονταν μεν συχνά αλλά ο ίδιος θυμάται μόνο μία περίσταση κατά την οποία υπήρξε βία μεταξύ τους.

Ακόμα ένας ισχυρισμός του Ντομινίκ που δεν ισχύει, σύμφωνα με τον αδελφό του, είναι ότι αναγκάστηκε να γίνει ηλεκτρολόγος επειδή οι γονείς τους ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα για να σπουδάσουν τον ίδιο γιατρό. «Ήταν μέτριος μαθητής και με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει τη σχολή ηλεκτρολογίας» είπε ο αδελφός του στο περιοδικό.

Μετά από μια θητεία στο real estate, ο Ντομινίκ έγινε τεχνικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για συναγερμούς πυρκαγιάς και εξοπλισμό υπολογιστών, και ενώ εργαζόταν σε μία από αυτές τις εταιρείες γνώρισε τη Gisele το 1971. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, και οι δύο ηλικίας 21 ετών, και τα παιδιά τους ακολούθησαν γρήγορα – δύο γιοι και μια κόρη, ο David, ο Florian και η Caroline.

Οι Πελικό ήταν ένα πολύ δεμένο ζευγάρι, σύμφωνα με τους φίλους. Ακόμη και η ίδια η Ζιζέλ Πελικό δηλώνει ότι η τρυφερότητα μεταξύ τους δεν ήταν απλώς μια βιτρίνα για τον έξω κόσμο και ότι ο σύζυγός της εμφανιζόταν σαν «καλός άνθρωπος» – ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται και από τα παιδιά της.

Η ζωή της οικογένειας πάντως δεν κυλούσε χωρίς προβλήματα, αφού τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Πελικό ήταν πολλά και δυσβάσταχτα. Το 2001, μετά από την χρεοκοπία μιας εταιρείας ηλεκτρολόγων μηχανικών που δημιούργησε ο Πελικό, εκείνος και η Ζιζέλ πήραν διαζύγιο, ώστε να μην επηρεαστεί εκείνη από το σχέδιο διακανονισμού του χρέους του. Πιστεύεται ότι διατήρησαν τη σχέση τους ιδιωτικά και το ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά το 2007.

Ο αδελφός του επιβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι ο Ντομινίκ ήταν σπάταλος και ισχυρίζεται ότι του δάνεισε κάποτε 75.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ποτέ πίσω.

Πάντως, αν και ήξερε καλά ότι ο μικρότερος αδελφός του δεν ήταν τέλειος, δηλώνει ότι η σύλληψή του και η αποκάλυψη της διεστραμμένης δράσης του τον σόκαρε αρκετά, και χρειάστηκε βοήθεια από ψυχολόγο για να διαχειριστεί όσα έμαθε για τον Ντομινίκ. «Δεν είναι εύκολο. Έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι έχασα τον μικρό μου αδελφό», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις