Τις αποκλειστικές εικόνες από τη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό ενώ φωτογράφιζε κάτω από τις φούστες των γυναικών έφερε στο φώς το Paris Match.Αυτό ήταν και το «σημείο μηδέν» για την αποκάλυψη της φρικώδους δράσης του.

Το Paris Match εξασφάλισε το βίντεο του Ντομινίκ Πελικό την ώρα που βιντεοσκοπούσε με κρυφή κάμερα κάτω από τις φούστες γυναικών στο σούπερ μάρκετ Leclerc στο Carpentras  της Γαλλίας τη στιγμή της σύλληψής του.

Χωρίς την παρέμβαση του φύλακα εκείνη την ημέρα, που εντόπισε τη δράση του η λεγόμενη υπόθεση βιασμού στο Μαζάν, ένα χωριό της Γαλλίας  με θύμα την 71χρονη σήμερα σύζυγο του Ζιζέλ Πελικό δεν θα είχε βγει ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Είναι 12 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα πολύ συνηθισμένο απόγευμα Σαββάτου όπου ο κόσμος κάνει τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ προετοιμαζόμενος για την εβδομάδα που έρχεται. Μόνο ένας ηδονοβλεψίας περιφέρεται στα ράφια: Ο Ντομινίκ Πελικό. Με το κινητό του κρυμμένο σε μια τσάντα, πλησιάζει τις γυναίκες για να κινηματογραφήσει κάτω από τη φούστα τους. Οι πράκτορες ασφαλείας εντοπίζουν τη δράση του . Ένας από τους άνδρες ασφαλείας περιμένει την επόμενη κραυγαλέα πράξη του για να δράσει. Δεν θα αργήσει να φτάσει αυτό. Ο Ντομινίκ ακολουθεί μια γυναίκα και, , κινηματογραφεί τα εσώρουχά της. Ο σεκιουριτάς επεμβαίνει, σταματά τον διεστραμμένο και του παίρνει το κινητό. «Πρέπει να υποβάλουμε καταγγελία», ρωτά αμέσως το θύμα, παίρνοντας και τον αριθμό τηλεφώνου της. Μετά ειδοποιεί την αστυνομία. Η σύλληψή έγινε αρχικά λόγω ενός «upskirting» όπως ονομάζεται στη γλώσσα του διαδικτύου η προσπάθεια ορισμένων να φωτογραφίσουν κρυφά κάτω από γυναικείες φούστες.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης που αποκάλυψε το Paris Match:

Η υπόθεση Πελικό γνωστή ως «βιασμοί στο Μαζάν » μόλις ξεκίνησε. Μετά τη σύλληψή του εκείνο το μεσημέρι του 2020 , ο άνδρας, τότε ηλικίας 67 ετών, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία. Παραγγέλθηκε προανάκριση και κατασχέθηκε όλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός από το σπίτι του.

Από κεί και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της φρίκης.

Η υπόθεση πήρε τρομακτική τροπή όταν, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποκαλύφθηκε ένας σκληρός δίσκος στο σπίτι του που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο από τουλάχιστον 92 βιασμούς της συζύγου του, χωρίς τη γνώση της για το διάστημα από 2011ω έως το 2020 . Ο Πελικό την νάρκωνε με το ισχυρό φάρμακο Temesta, προκειμένου να επιτρέψει σε δεκάδες άνδρες να τη βιάζουν. Τους βιαστές τους έβρισκε μέσω διαδικτύου σε κρυφά fora στα οποία άνοιγε συζητήσεις με τίτλο «Χωρίς να το γνωρίζει».

Πενήντα ένας βιαστές εντοπίστηκαν από τους 83 που ήταν παρόντες στα βίντεο της φρίκης .

Άθελά του, ο Πελικό διευκόλυνε την έρευνα: είχε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε τραβήξει. Όλο το υλικό έφερε επίσης λεπτομερείς περιγραφές: σε ένα φάκελο με τον τίτλο «κακοποίηση» είχε καταγράψει το όνομα, την ηλικία, ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε άνδρα που πήγε στο σπίτι για να βιάσει την αναίσθητη Ζιζέλ.

Οι αστυνομικοί έπρεπε πλέον να βρουν «τον Κρις τον πυροσβέστη», τον «Κουεντίν», τον «Γκαστόν», τον «Νταβίντ τον Μαύρο» ή ακόμη τον «Ζανλυκασιάτ».

Παράλληλα, η ομάδα ακολούθησε τα πολλά ίχνη που άφησαν οι δράστες στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τον σύζυγο.

Η επικοινωνία ξεκινούσε από το διαδίκτυο, στον ιστότοπο γνωριμιών Coco.fr, στη συνέχεια μεταφερόταν σε ένα «ιδιωτικό» chat room που έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με δικαστική απόφαση επειδή είχε μετατραπεί σε «άντρο αρπακτικών».

Οι αστυνομικοί καταμέτρησαν περίπου 200 βιασμούς σε βάρος της 72χρονης σήμερα Ζιζέλ Πελικό.

Τους περισσότερους τους διέπραξε ο σύζυγός της, τους υπόλοιπους 92 άνδρες παντελώς άγνωστοι στην ίδια.

Η δίκη, ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, η Ζιζέλ Πελικό αλλά και η κόρη του έχουν ήδη καταθέσει προκαλώντας σόκ με τα όσα περιέγραψαν , όπως και οι αστυνομικοί και ανακριτές που ερεύνησαν την υπόθεση για το τέρας της Αβινιόν , όπως χαρακτηρίζουν τον Ντομινίκ Πελικό τα ξένα μέσα.

Ωστόσο η δίκη διακόπηκε την περασμένη εβδομάδα και ο Ντομινίκ Πελικό εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας στο στομάχι. Η διαδικασία θα ξεκινήσιε και πάλι τη Δευτέρα όπου αναμένεται να επιστρέψει στο εδώλιο ο Ντομινίκ Πελικό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γαλλικών μέσων η δίκη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με΄χρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις