Το FBI δήλωσε την Κυριακή αναφορικά με τους πυροβολισμούς στο Δυτικό Palm Beach της Φλόριντα ότι «διερευνά αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας» σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα την Κυριακή και αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο προσπαθούσε να βάλει στόχο τον Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα, μεταδίδει το CNN .

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».
Οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών πυροβόλησαν εναντίον του ύποπτου, ανέφεραν πολλές πηγές. Το γραφείο ενός τοπικού σερίφη λέει ότι έχει θέσει υπό κράτηση ένα άτομο μετά τους πυροβολισμούς στο Trump International Golf Club στο Δυτικό Palm Beach, στη Φλόριντα όπου ο Ντόλαντ Τράμπ έπαιζε γκόλφ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι και οι δύο «ανακουφισμένοι που γνωρίζουν» ότι ο Τραμπ είναι ασφαλής και έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος έπαιζε γκολφ, μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο δύο πηγές επιβολής του νόμου, σημειώνοντας πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από το συμβάν.
Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά το συμβάν, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας).

Μάρτυρας είδε τον ύποπτο να τρέχει από θάμνους και να μπαίνει στο αυτοκίνητο
Ένας μάρτυρας είδε τον ύποπτο που συνελήφθη αργότερα στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κοντά στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τρέχει από τους θάμνους και τράβηξε μια φωτογραφία του οχήματός του που οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Palm Beech.

Ο σερίφης Ric Bradshaw είπε την Κυριακή ότι το γραφείο του ειδοποιήθηκε στη 1:30 μ.μ. τοπική ώρα για τους πυροβολισμούς από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι : «είδε τον τύπο να τρέχει έξω από τους θάμνους και να μπαίνει σε ένα μαύρο Nissan και τράβηξε μια φωτογραφία του οχήματος και της πινακίδας κυκλοφορίας”, κάτι που ήταν υπέροχο. », είπε ο Bradshaw, γιατί οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα και ειδοποίησαν το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, ο οποίος συνέλαβε τον ύποπτο. Στη συνέχεια, ο μάρτυρας κατάφερε να αναγνωρίσει τον άνδρα.

Ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσοου, είπε ότι ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας μπόρεσε να εντοπίσει μια κάννη τουφεκιού να προεξέχει από έναν φράχτη στη λέσχη του γκόλφ και κυνήγησε τον ύποπτο.

Ο ένοπλος ήταν 300 με 500 γιάρδες μακριά από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε αξιωματούχος σύμφωνα με CNN.

Αρχικά, η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας του Τραμπ ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος ήταν ασφαλής έπειτα από πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν. Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ.

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, έγραψε σε ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Φλόριντα Μάικλ Βαλτς κάλεσε τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ να ενημερώσουν το Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα μετά το περιστατικό ασφαλείας κοντά στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Όπως έχω ξαναπεί, η απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που μπορούμε να πάρουμε τον χρόνο μας για να ερευνήσουμε, καθώς οι εσωτερικές και εξωτερικές απειλές βρίσκονται σε εξέλιξη. Ως μέλος της Ομάδας ( πρόκειται για δικομματική ομάδα του Κογκρέσου που ερευνά την απόπειρα δολοφονίας του Τράμπ στις 13 Ιουλίου) , αναμένω από τη Μυστική Υπηρεσία να μας ενημερώσει αυτή την εβδομάδα», έγραψε στο X.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις