O 58χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρία αυτόπτη πολίτη και δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Ήταν επικριτής του Τραμπ και υποστήριζε τον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσία

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58χρόνων, συνελήφθη και ανακρίνεται για την απόπειρα για την «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όπως τη χαρακτήρισε το FBI.

Οι Αρχές συνέλαβαν και ταυτοποίησαν τον 58χρονο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ ως δράστη του περιστατικού με πυροβολισμούς στο γκολφ-κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στο Δυτικό Πάλμ Μπίς στη Φλόριντα.

Ο 58χρονος είναι ιδιοκτήτης μιας μικρής κατασκευαστικής εταιρείας στη Χαβάη και συνελήφθη αφού προηγουμένως εντοπίστηκε με ένα καλάσνικοφ AK-47 σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων (300- 500 γιάρδες σύμφωνα με το σερίφη) από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ αυτός έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ένοπλος προσπαθεί να σκοτώσει πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα σε δύο μήνες καθώς στις 13 Ιουλίου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τραυματίστηκε στο αυτί από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος εξουδετερώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του Τράμπ.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο, ο Ρουθ κρύφτηκε κοντά σε έναν φράχτη με συρματόπλεγμα σε απόσταση 300 έως 500 μέτρων από τον Τραμπ γύρω στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος)- «με ένα τουφέκι με διόπτρα». Μάλιστα στους θάμνους που είχε κρυφτεί ο ύποπτος λίγο αργότερα οι αρχες εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Τον 58χρονο εντόπισε πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών όταν είδε την κάννη του όπλου του μέσα από τον αλυσιδωτό φράχτη στα περίχωρα του Trump International Golf Course West Palm Beach South.Ο πράκτορας άνοιξε πυρ αλλά ο ύποπτος ξέφυγε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του ένα μαύροNissan.

Πολίτης που τον είδε να τρέχει τράβηξε φωτογραφία του καθώς και την πινακίδα του αυτοκίνητου κι έτσι ο Ρουθ, συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν μεταξύ της πέμπτης και της έκτης τρύπας στο γήπεδο γκολφ με τον φίλο του και δωρητή του Στιβ Γουίτκοφ, ο οποίος περιέγραψε ότι «ξαφνικά ακούσαμε μπαμ, μπαμ, μπαμ». Πάντως ο Ντόναλντ Τράμπ δεν τραυματίστηκε

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι αν ο Ρουθ πυροβόλησε ή όχι κατά των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, ο 58χρονος κατά τη σύλληψή του ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος.

Ποιος είναι ο Ρουθ
Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είναι κάτοικος Χαβάης, έχει μια μικρή κατασκευαστική εταιρία, έχει επικρίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Τράμπ, και είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Μάλιστα πριν από δύο χρόνια στις αρχές του πολέμου είχε πάει και στην Ουκρανία.

Σε δεκάδες αναρτήσεις στο X το 2022, είπε ότι ήταν πρόθυμος να πεθάνει στον αγώνα και ότι «πρέπει να κάψουμε το Κρεμλίνο μέχρι βάθους». «ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ… Μπορώ να γίνω το παράδειγμα που πρέπει να νικήσουμε», είπε ο Routh σε μια ανάρτηση X τον Μάρτιο του 2022. Στη συνέχεια, ο Routh χρησιμοποίησε το Facebook για να ενθαρρύνει τους ξένους να πολεμήσουν στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, είχε δηλώσει ότι βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Ο δημοσιογράφος του Newsweek Romania, Remus Cernea, ο οποίος συνάντησε επανειλημμένα τον Ρούθ τον περιέγραψε ως «ιδεαλιστή» «Για μένα, είναι έκπληξη γιατί τον έβλεπα ως ένα ιδεαλιστικό αθώο γνήσιο άτομο, χωρίς κανένα δολοφονικό ένστικτο», είπε ο Cernea.¨

Τραμπ: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ»

Ο Τραμπ έστειλε ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!», έγραψε με κεφαλαία γράμματα.

Δείτε το μήνυμά του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις