Σε πλήρη ομολογία και σχεδόν κλαίγοντας, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, προχώρησε ο Ντομινίκ Πελικό για τους πολυάριθμους βιασμούς της συζύγου του μαζί με δεκάδες άλλους άνδρες που δικάζονται μαζί του.

«Για μένα, είναι δύσκολο να το ακούσω. Για 50 χρόνια, ζούσα με έναν άντρα που δεν θα φανταζόμουν ούτε ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να κάνει αυτά τα πράγματα. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο”, ψιθύρισε η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό ακούγοντας τον πρώην σύζυγο της και βιαστή της για δέκα χρόνια , να δηλώνει μετανιωμένος στο δικαστήριο, για τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος της , σύμφωνα με το BFMTV.

«Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα (… Μετανιώνω για ό,τι έκανα, ζητώ συγχώρεση ακόμα κι αν δεν συγχωρείται», είπε ο Ντομινίκ Πελικό, ο αποκαλούμενος και «τέρας της Αβινιόν», ο οποίος επί 10 χρόνια νάρκωνε με βαριά χάπια τη γυναίκα Ζιζέλ , 71 χρόνων σήμερα και εκτός από την ίδιο που τη βίαζε μέσω διαδικτύου καλούσε κι άλλους άνδρες να τη βιάζουν , ενώ τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες την άγρια κακοποίηση της γυναίκας. Μαζί του στη δίκη που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, δικάζονται άλλοι 50 άνδρες για τους βιασμούς σε βάρος της Ζιζέλ Πελικό με τις απειλούμενοες ποινές αν καταδικαστούν ναν φτάνουν τα 20 χρόνια.

Ο βασικός κατηγορούμενος της δίκης βρίσκεται ξανά στο εδώλιο, μετά από απουσία μία περίπου εβδομάδας , καθώς είχε πρόβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Σήμερα παραδέχτηκε ότι ήταν «βιαστής», όπως οι άλλοι 50 άντρες που κατηγορήθηκαν ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη.

«Αναγνωρίζω τα γεγονότα στο σύνολό τους», είπε ο 72χρονος για τους βιασμούς στην πόλη Μαζάν της Γαλλίας όπου έμενε το ζευγάρι . Ο Ντομινίκ Πελικό , εμφανίστηκε στο δικαστήριο κρατώντας ένα μπαστούνι και φορώντας ένα γκρι πουκάμισο, είπε :

Σήμερα, υποστηρίζω ότι είμαι βιαστής όπως όλοι σε αυτή την αίθουσα . Ήξεραν τα πάντα και δεν μπορούν να πουν διαφορετικά».. «Δεν της άξιζε αυτό, το αναγνωρίζω αυτό», πρόσθεσε κλαίγοντας από το βήμα». Η φωνή του ήταν τόσο αδύναμη που το δικαστήριο ζορίστηκε να τον ακούσει.

Ο Ντομινίκ Πελικό επανέλαβε ότι πέρασε μια τραυματική παιδική ηλικία όταν σε ηλικία 9 ετών υποστήριξε ότι βιάστηκε από ένα νοσοκόμο, ενώ τα 14 του χρόνια έγινε μάρτυρας ομαδικού βιασμού, καθώς εργαζόταν ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος σε ένα εργοτάξιο.

Ωστόσο όλα αυτά τα παραμέρισε μέσα του όταν γνώρισε όπως είπε τη Ζιζέλ . «Ήμουν πολύ χαρούμενος μαζί της, ήταν το αντίθετο της μητέρας μου, είχαμε τρία παιδιά, εγγόνια, τα οποία δεν άγγιξα ποτέ», διαβεβαίωσε ο κατηγορούμενος. «Μετανιώνω». Απευθυνόμενος στη γυναίκα που τόσα χρόνια κακοποιούσε μαζί με δεκάδες ξένους άνδρες εν αγνοία της είπε: «Ήσουν υπέροχη και έχασα το νόημα».

«Το μόνο που θυμάμαι από τα νιάτα μου είναι σοκ και τραύμα», λέει ο Ντομινίκ Πελικό, σχεδόν ψιθυριστά. Συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η περίοδος έλαβε τέλος όταν γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Ζιζέλ.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντέξω, άντεξα 40 χρόνια», λέει. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Πελικό κλαίει, όπως μεταδίδει το BFMTV.

«Ήσουν θαυμάσια και εγώ παραφέρθηκα πολύ», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στην πρώην σύζυγό του.
«Με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, αλλά γίνεσαι. Ακόμα κι αν είναι παράδοξο, ποτέ δεν θεώρησα τη γυναίκα μου ως αντικείμενο» είπε και παραδέχτηκε: «Τα βίντεο είναι “διαστροφή” και παραδέχτηκε ότι ήταν και «ένα μέρος της ευχαρίστησης».

Είπε επίσης ότι ήταν και ένα μέτρο ασφάλειας, ενώ χάρη στα βίντεο αυτά «σήμερα μπορούμε, , να βρούμε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό», δικαιολογήθηκε.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους άνδρες που δικάζονται μαζί για τους βιασμούς αντέδρασαν καταγγέλλοντας αυτές τις δηλώσεις του Πελικό ενώ αρκετοί από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι είχαν «χειραγωγηθεί» από τον 72χρονο.

Κάποιοι λένε, μάλιστα, ότι αγνοούσαν ότι η Ζιζέλ Πελικό ήταν ναρκωμένη, αναίσθητη και επομένως δεν συμφωνούσε κατά τη διάρκεια των βιασμών.

«Είναι διαστροφή, κακία, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο για να μπορείς να θυμάσαι ορισμένους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ντομινίκ Πελικό για την εμμονή του να βιντεοσκοπεί τις διεστραμμένες πράξεις.

«Ήμουν τρελός για τη σύζυγό μου, εξακολουθώ να την αγαπώ»

Ο Ντομινίκ Πελικό, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αναφέρθηκε πολλές φορές στην τέως σύζυγό του Ζιζέλ Πελικό.

«Ήμουν τρελός γι’ αυτήν. Την αγαπούσα πάρα πολύ, όπως εξακολουθώ να την αγαπώ».
Και συνεχίζει: «Την αγάπησα καλά για 40 χρόνια και άσχημα για 10. Κατέστρεψα τα πάντα, έχασα τα πάντα. Δεν έπρεπε ποτέ να το κάνω αυτό».

Στη συνέχεια είπε ότι «εξακολουθεί να αγαπά» τα παιδιά του εξίσου πολύ. «Είναι στην καρδιά μου», είπε προσθέτοντας ότι η κόρη του Caroline «είχε δίκιο» που δημιούργησε την εκστρατεία #MendorsPas! για να αγωνιστεί κατά της χημικής υποταγής «ώστε να μην ξανασυμβεί».

Στη συνέχεια της ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ο εθισμός μου ήταν ισχυρότερος από την επιθυμία του να σταματήσει.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό ρώτησε τον Ντομινίκ Πελικό: «Γιατί δεν βρήκατε τη θέληση να σταματήσετε αυτό που της κάνατε;».

«Προσπάθησα να σταματήσω, αλλά ο εθισμός ήταν ισχυρότερος» είπε και παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να είχα σταματήσει νωρίτερα και να μην είχα καν αρχίσει».Υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει και από φόβο ότι οι άνδρες που είχαν πάει σπίτι του θα ξαναγύριζαν για «να δουν απευθείας» τη γυναίκα του.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό, Béatrice Zavarro, εξήγησε ότι ο πελάτης της είναι «πολύ απογοητευμένις ». «Ζήτησε από τη σύζυγό του να τον συγχωρέσει», λέει η ίδια.

«Εξήγησε την ιστορία της ζωής του, τις ανατροπές στη ζωή του, τα τραύματα που μπορεί να έχει υποστεί», είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η αλήθεια του Ντομινίκ Πελικό».

«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εξομολόγησης και θα συνεχιστεί. Θα ολοκληρώσουμε αυτή τη δίκη μέχρι τέλους και θα μάθουμε τα πάντα για τον Ντομινίκ Πελικό», κατέληξε η δικηγόρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook