Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν τραυματίστηκε από τις εκρήξεις. Για εγκληματική επίθεση του Ισραήλ σε αμάχους κάνει λόγο η τρομοκρατική οργάνωση

Χάος και πανικός επικρατεί από άκρη σε άκρη στον Λίβανο μετά τις μαζικές εκρήξεις βομβητών που είχαν μέλη της Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες, ανάμεσα τους και άμαχοι, με τον αριθμό των νεκρών να είναι μέχρι στιγμής στους 9 αλλά με κίνδυνο να αυξηθεί δραματικά γιατί πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ -σε νέα ανακοίνωσή της- ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών μελών της οργάνωσης στον Λίβανο, αλλά και σε περιοχές της Συρίας με απολογισμό επί του παρόντος 9 νεκρούς και 2.800 τραυματίες, από τους οποίους οι 200 σε κρίσιμη κατάσταση.

Το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση».

Η Χεζμπολάχ, επίσης ορκίστηκε να τιμωρήσει δίκαια αυτόν τον ύπουλο και εγκληματικό εχθρό για αυτήν την αμαρτωλή επίθεση. «Ο Θεός είναι μάρτυρας αυτού που λέμε».

Και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, κατηγόρησε το Ισραήλ για τη σειρά εκρήξεων στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «εγκληματική». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση της λιβανέζικης κυριαρχίας». Ο Μικάτι έκανε λόγο για «εγκληματική πράξη» και κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει πίεση ώστε να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητά του και τις απειλές του και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, πάντως Χασάν Νασράλα, δεν τραυματίστηκε από τις εκρήξεις των βομβητών δήλωσε στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Η επίσημη δήλωση για τον αριθμό των θανάτων και των τραυματιών
Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Firas Al-Abyad ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι βομβιστικές επιθέσεις τηλεειδοποίησης σκότωσαν 8 άτομα, ανάμεσά τους ένα κορίτσι, ενώ 2.750 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 200 σε κρίσιμη κατάσταση.

Ταυτόχρονες εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας σημειώθηκαν την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες σε διάφορες πόλεις του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Μια σειρά από συσκευές λήψης μηνυμάτων που ανήκαν σε έναν αριθμό εργαζομένων σε διάφορες μονάδες και ιδρύματα της Χεζμπολάχ εξερράγησαν».

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου εξήγησε ότι «τα περισσότερα από τα τραύματα που προκλήθηκαν από εκρήξεις τηλεειδοποίησης ήταν στα χέρια και το πρόσωπο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook