Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε εννέα νεκρούς και 59 τραυματίες, από τους οποίους 8 σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραηλινού στρατού.

Πηγές των Λιβανέζικων μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος F-35 πραγματοποίησε την επίθεση, εκτοξεύοντας δύο πυραύλους σε περιοχή κατοικιών στο Al-Jamous στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ωστόσο ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό,σε προπύργιο της Χεζμπολάχ. Ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν ο διοικητής της δύναμης Radwan και επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης τα οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρει η jpost.com είχαν συνάντηση στο σημείο που έγινε η επίθεση με Παλαιστινίους.

Δείτε βίντεο από το σημείο που βομβαρδίστηκε:

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι ο Ακίλ σκοτώθηκε στην επίθεση. Το Reuters μετέδωσε αργότερα το ίδιο, επικαλούμενο δύο πηγές ασφαλείας στον Λίβανο. Οι πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι άλλα μέλη της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το ισραηλινό χτύπημα έπληξε οίκημα όπου ήταν σε εξέλιξη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ισχυρίστηκε ότι οκτώ σκοτώθηκαν στην επίθεση και ότι άλλοι 59 τραυματίστηκαν.
Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι ένα πυκνό σύννεφο καπνού τύλιξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι κάτοικοι των νότιων προαστίων της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν έκρηξη.

Ποιος είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ
Ο Ιμπραχίμ Ακιλ, ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης είναι μέλος του Hezbollah Jihad Council, του ενώτερου οργάνου της οργάνωσης. Ο Ακίλ βρισκόταν στη λίστα των ΗΠΑ με τους καταζητούμενους τρομοκράτες, καθώς είχε διατελέσει σημαντικό ρόλο στη βομβιστική επίθεση του 1983, εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στη Βυρητό, ενώ ήταν στην ομάδα που είχε πάρει Αμερικανούς και Γερμανούς ομήρους στον Λίβανο, τη δεκαετία του 1980.Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με 7 εκατ. δολάρια τον Ακίλ.

Σφυροκόπημα από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

Περίπου μια ώρα μετά το χτύπημα, σειρήνες εισβολής drones ήχησαν σε όλο το βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Safed και Kiryat Shmona. Το χτύπημα ακολουθεί τις μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ τη νύχτα της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις