Ο Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της ελίτ δύναμης Ραντουάν της Χεζμπολάχ, χτυπήθηκε μαζί με άλλους αρχηγούς τρομοκρατών καθώς προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον αμάχων, λέει ο IDF . Οι ΗΠΑ τον είχαν επικηρύξει με 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ και η ανώτατη ηγεσία της ομάδας επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας και η ελίτ Δύναμη Ραντβάν , συγκεντρώθηκαν σε υπόγειο κτιρίου κατοικιών, στοχοποιήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα Παρασκευή στη Βηρυττό.

«Συγκεντρώθηκαν υπόγεια, κάτω από ένα κτίριο κατοικιών, στην καρδιά της Dahiyeh, στη Βηρυττό ενώ χρησιμοποιούσαν τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα. Συναντήθηκαν για να συντονίσουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον Ισραηλινών αμάχων», είπε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. Ο Χαγκάρι λέει ότι τουλάχιστον 10 διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, μαζί με τον Ακίλ.

Ποιος ήταν ο Ακίλ και γιατί το Ισραήλ ήθελε να τον «εξουδετερώσει»

Ο Ιμπραχίμ Ακίλ γνωστός και ως Tahsin, “υπηρετεί στο ανώτατο στρατιωτικό όργανο της Χεζμπολάχ, το Συμβούλιο Τζιχάντ”, σύμφωνα με υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο πρόσφερε αμοιβή για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην τοποθεσία ή τη σύλληψή του.


Ο Aκίλ βρισκόταν στη λίστα των ΗΠΑ με τους καταζητούμενους τρομοκράτες και είχε χαρακτηριστεί ως «παγκόσμιος τρομοκρατής» , ενώ ήταν επικηρυγμένος με 7 εκατομμύρια δολάρια, καθώς είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983 όπου σκοτώθηκαν 63 Αμερικανοί πεζοναυτες στη Βηρυτό, ενώ ήταν και στην ομάδα που είχε πάρει Αμερικανούς και Γερμανούς ομήρους στον Λίβανο, τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: jpost.com / timesofisrael

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook