H Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι 15 μέλη της σκοτώθηκαν στη χθεσινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού, μαζί με τον ανώτατο διοικητή Ιμπραχίμ Ακίλ

Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι ο Αχμάντ Μαχμούντ Ουαχάμπι, ανώτερος διοικητής της ομάδας και μέλος της ανώτατης διοίκησης της Δύναμης Ραντβάν, σκοτώθηκε χθες στην αεροπορική επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι ο Ουαχάμπι ήταν ο επικεφαλής της «κεντρικής μονάδας εκπαίδευσης» της τρομοκρατικής ομάδας και προηγουμένως ήταν κορυφαίος διοικητής της ελίτ Δύναμης Ραντβάν, επικεφαλής των μαχών τους εναντίον του Ισραήλ μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Δεκαπέντε συνολικά μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η πιο σημαντική μορφή από τους νεκρούς μετα΄το ισραηλινό αεροπορικό χρύπημα σε προάστιο της Βηρυττού ήταν ο επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν, ο Ιμπραήμ Ακίλ. Πρόκειται για το δεύτερο ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ που σκοτώνεται σε ισραηλινό βομβαρδισμό αφότου το κίνημα άνοιξε μέτωπο στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ πριν από σχεδόν έναν χρόνο, για να υποστηρίξει τον σύμμαχό του, τη Χαμάς.

Η Χεζμπολά επιβεβαίωσε αργά το βράδυ τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει τον Ιμπραήμ Ακίλ, προσέφεραν ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό του, καθώς φερόταν να ενέχεται στις πολύνεκρες αντιαμερικανικές επιθέσεις στη Βηρυτό που είχαν γίνει το 1983.

Από το χτεσινό χτύπημα σε κτίριο κατοικιών στη Βηρυττό σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό στο υπόγειο του κτιρίου είχαν συνάντηση κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ με αντιπροσωπεία Παλαιστινίων. Ο αρχηγός μάλιστα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολά ότι «χρησιμοποιεί σαν ασπίδα τους αμάχους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook