Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο βυθισμένο σούπερ γιότ Bayesian. Ειδικοί δύτες με κάμερες ερευνούν το βυθισμένο πλοίο.

Ειδικοί δύτες που ερευνούν τα συντρίμμια του υπερπολυτελούς σούπερ γιότ αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας τον Αύγουστο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίαςΜαίκ Λίντς, ζήτησαν αυξημένη ασφάλεια για τη φύλαξη του πλοίου, λόγω ανησυχιών ότι ευαίσθητα δεδομένα που είναι κλειδωμένα στα στεγανά χρηματοκιβώτια του μπορεί να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις , είπαν πολλές πηγές στο CNN.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς που άνοιξαν ποινική έρευνα για πολλαπλές κατηγορίες για ανθρωποκτονία και ναυάγιο από αμέλεια πιστεύουν ότι το 56 μέτρων γιοτ, το Bayesian, μπορεί να περιέχει εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα που συνδέονται με ορισμένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που γνωρίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο ΜάικΛίντς συνδέθηκε με βρετανικές, αμερικανικές και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών μέσω των διαφόρων εταιρειών του, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ίδρυσε, τη Darktrace. Αυτή την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο που ίδρυσε, την πούλησε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Orlando Bravo, συνιδρυτή και διευθύνοντα συνεργάτη της Thoma Bravo με έδρα το Σικάγο, έναντι 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Λίντς, ήταν επίσης σύμβουλος των Βρετανών πρωθυπουργών David Cameron και Theresa May για την επιστήμη, την τεχνολογία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της θητείας τους, σύμφωνα με τα αρχεία της βρετανικής κυβέρνησης και του δημόσιου Darktrace.

Το βυθισμένο σκάφος, που βρίσκεται σε βάθος περίπου 50 μέτρων (164 πόδια), πιστεύεται ότι έχει στεγανά χρηματοκιβώτια που περιέχουν δύο υπερκρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους με εξαιρετικά απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης και άλλων ευαίσθητων δεδομένων, σύμφωνα με αξιωματούχο που εμπλέκεται στα σχέδια διάσωσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σύμφωνα με το CNN. Δύτες ερευνούν το Bayesian με τηλεκατευθυνόμενες κάμερες προτού ανελκυστεί. Αναμένεται να ολοκληρώσουν τις έρευνες στο ναυάγιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικά, οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου φοβήθηκαν ότι επίδοξοι κλέφτες θα προσπαθούσαν να φτάσουν στα συντρίμμια για να βρουν ακριβά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο γιοτ, σύμφωνα με δύτες της Πυροσβεστικής που μίλησαν με το CNN. Τώρα ανησυχούν ότι τα συντρίμμια, που αναμένεται να ανέλθουν τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την τραγωδία, θα ενδιαφέρουν επίσης ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας. Ζήτησαν να φυλάσσεται στενά το γιοτ, τόσο πάνω από το νερό όσο και με υποβρύχια επιτήρηση.

“Έχει γίνει δεκτό ένα επίσημο αίτημα και εφαρμόστηκε για πρόσθετη ασφάλεια των συντριμμιών μέχρι να μπορέσει να ανυψωθεί”, επιβεβαίωσε στο CNN ένας αξιωματούχος της αρχής πολιτικής προστασίας της Σικελίας που βοηθά στην ποινική έρευνα.

Μερικοί από τους 15 επιζώντες, από τους οποίους εννέα ήταν μέλη του πληρώματος και έξι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού 1 έτους, φέρεται να πληροφόρησαν στους εισαγγελείς ότι ο Λίντς «δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες cloud» και διατηρούσε πάντα μονάδες δεδομένων σε ασφαλές διαμέρισμα του γιοτ όπου κι αν έπλεε, είπε στο CNN πηγή από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Λίντς , η 18χρονη κόρη του Hannah, ο Αμερικανός δικηγόρος Chris Morvillo και η σύζυγός του Neda, ο Βρετανός τραπεζίτης Jonathan Bloomer και η σύζυγός του Judy, όπως και ο σεφ του σκάφους Recaldo Thomas πέθαναν όταν το πλοίο βυθίστηκε σε σφοδρή καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες τον περασμένο Αυγουστο στα ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία.

Η σύζυγος του Λίντς , Angela Bacares, και άλλοι 14 επέζησαν, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου James Cutfield, ο οποίος, μαζί με έναν χειριστή και τον επικεφαλής του μηχανοστασίου του γιοτ, βρίσκονται υπό έρευνα για πολλαπλή ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Σε όλους τους διασωθέντες επετράπη να φύγουν από την Ιταλία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook