«Δεν περιμένουμε απειλή, την προλαμβάνουμε», δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμιν Νετανιάχου για να συμπλήρωσε για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυττό: «Εξολοθρεύουμε ανώτατους αξιωματούχους, τρομοκράτες, καταστρέφουμε πυραύλους»

Η δήλωση του Μπενιαμιν Νετανιάχου ‘εγινε καθώς λιβανέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τουλάχιστον 274 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 1.024 τραυματίστηκαν από ισραηλινά χτυπήματα σε μια μέρα που ήταν η πιο θανατηφόρα από τότε που ξεκίνησε ο διασυνοριακός πόλεμος IDF-Χεζμπολάχ πριν από σχεδόν ένα χρόνο. . Οι λιβανέζικες υγειονομικές αρχές δεν προσδιόρισαν πόσοι μαχητές της Χεζμπολάχ ήταν μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ η επίθεση στον Λίβανο έγινε με drone ενώ ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό, αλλά χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες.

Ο Ισραηλινός Στρατός προλαμβάνει απειλές για την ασφάλεια αντί να περιμένει να απαντήσει στις επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι έπληξε περίπου 800 στόχους της Χεζμπολάχ και κάλεσε τους Λιβανέζους αμάχους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε.

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας προσώπων. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο»

Παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα στείλουν πρόσθετα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, χωρίς να γίνει γνωστό που θα αναπτυχθούν οι αυτές οι δυνάμεις, ενώ στην περιοχή βρίσκονται περίπου 40.000 στρατιώτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις