Μακελειό στη Βηρυττό από τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στην περιοχή Bir Al-Abd στην Dahiyeh, με στόχο τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, Άλί Καράκι.

Ο IDF (Ισραηλινός Στρατός) λέει ότι χτυπά σπίτια όπου η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυραύλους, ρουκέτες και drones, γι αυτό προέτρεπε τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν, με την έντονη αεροπορική εκστρατεία να διευρύνεται και χιλιάδες άμαχοι να γεμίζουν τους δρόμους αναζητώντας ασφάλεια.

Οι εκτεταμένες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σκότωσαν τουλάχιστον 492 άτομα τη Δευτέρα και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.645 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 35 παιδιά και 58 γυναίκες.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι με τους βομβαρδισμούς χτυπήθηκαν υποδομές τις οποίες έστηνε επί 20 χρόνια η Χεζμπολάχ.

Στόχοι του Ισραήλ εξακολουθούν να είναι τα ηγετικά στελέχη της – μάλιστα, το Νο3 της Οργάνωσης, ο Αλί Καράκι, δέχθηκε στοχευμένη πυραυλική επίθεση – αρχικά ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε, στη συνέχεια ότι τραυματίστηκε και αργότερα η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι είναι σώος και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι ανακοίνωσε ότι το όνομα της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «Βέλη του Βορρά». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι έπληξαν περίπου 1.300 στόχους σε όλο τον Λίβανο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών κατοικιών που, όπως είπαν, στεγάζονταν όπλα της Χεζμπολάχ που απειλούσαν άμεσα τη χώρα.

Αργά το βράδυ μάλιστα , οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο.

Την ίδια ώρα και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση στο βόρειο Ισραήλ εκτοξεύοντας πάνω από 200 ρουκέτες

Το Ιράκ συγκαλεί Σύνοδο των αραβικών χωρών
Το Ιράκ ανακοίνωσε απόψε (23/09/2024) ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητηθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει (σ.σ. το Ισραήλ) την εγκληματική συμπεριφορά του».

«Το Ιράκ καλεί και εργάζεται για τη διεξαγωγή μιας κατεπείγουσας συνόδου με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των αραβικών χωρών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη (…) για να συζητήσουμε τον αντίκτυπο της σιωνιστικής επιθετικότητας (…) στον Λίβανο» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook