Εκτός από τον διοικητή της Χεζμπολάχ, τουλάχιστον άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από το πλήγμα που εξαπέλυσε το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Η Ισραηλινή επιχείρηση σε ένα εξαώροφο κτίριο στην Ντάχιε της Βηρυτού, είχε στόχο έναν ανώτερο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ και σύμφωνα με το jpost.com ο Ισραηλινός Στρατός εξάλειψε τον αρχηγό πυραύλων της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Μουχάμαντ Κουμπαΐσι, το απόγευμα της Τρίτης.

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας στόχευσε και τελικά σκότωσε τον επικεφαλής του συστήματος πυραύλων της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Κουμπαΐσι.

Και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ από τη μονάδα πυραύλων ήταν μαζί με τον Κουμπάϊσι την ώρα του χτυπήματος. Ο Κουμπάϊσι ήταν ο αρχηγός των διαφόρων πυραυλικών μονάδων της τρομοκρατικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων ακριβείας, είπε το IDF, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια και κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου, ήταν υπεύθυνος για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο ισραηλινό μέτωπο.

Ο Κουμπάϊσι ο οποίος εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του ’80, είχε αρκετούς ρόλους στην τρομοκρατική ομάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν υπεύθυνος για την προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων του Ισραηλινού Στρατού και Ισραηλινών πολιτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων μέσων ο Κουμπάϊσι να αντικαταστήσει τον Ιμπραχίμ Ακίλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ από το τάγμα Ραντουάν,που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα από ιστραηλινό χτύπημα στη Βηρυττό.
Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε, σε ενημέρωσή του, πως από το σημερινό χτύπημα του Ισραήλ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα (μεταξύ τους και το στέλεχος της Χεζμπολάχ) και τραυματίστηκαν άλλα 15.

Στο μεταξύ, άλλες πηγές από τη Σαουδική Αραβία ανέφεραν νωρίτερα πως στόχος ήταν ο Ταλάλ Χαμία, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό και επικηρυγμένος από την Ουάσινγκτον αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Το όνομά του δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, από το IDF ή τη Χεζμπολάχ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις