Ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού απειλεί με χερσαία επιχείρηση στο Λϊβανο μετά την πυραυλική επίθεση της Χεζμπολαχ στο Τελ Αβίβ.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι λέει ότι ο στρατός προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Μπορείτε να ακούσετε τα αεροπλάνα από πάνω, επιτιθέμεθα όλη μέρα. Τόσο για να προετοιμάσετε την περιοχή για την πιθανότητα εισόδου σας (στο Λίβανο) όσο και για να συνεχίσετε να προκαλείτε πλήγματα στη Χεζμπολάχ», λέει ο Χαλέβι στα στρατεύματα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατά τη διάρκεια άσκησης που προσομοιώνει χερσαία επίθεση στον Λίβανο. σύμφωνα με την timesofisrael και συνέχισε: «Σήμερα θα συνεχίσουμε, δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να επιτιθέμεθα και συνεχίζουμε να τους χτυπάμε παντού. Ο στόχος είναι ένας πολύ ξεκάθαρος στόχος, να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια» σημείωσε. «Για να το πετύχουμε αυτό, προετοιμάζουμε τον χερσαίο ελιγμό» είπε στους στρατιώτες.

Παράλληλα, το Ισράηλ επιστρατεύει άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορα για επιχειρησιακές δραστηριότητες, ανέφερε ο στρατός έπειτα από ημέρες κλιμακούμενων αεροπορικών πληγμάτων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου. «Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την άμυνα του κράτους του Ισραήλ, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (25/9) ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Τελ Αβίβ. Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Λίβανος: Τουλάχιστον 51 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα
Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στον Λίβανο, μετά το μπαράζ των ισραηλινών πληγμάτων  από τις αρχές της εβδομάδας, όπως ανέφερε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ενώ τουλάχιστον 51 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα σύμφωνα με τον Λιβανέζο υπουργό Υγείας.

Από προχθές, Δευτέρα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κατέγραψε “90.530 νέους εκτοπισμένους”, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 223 τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις