Το χτύπημα του Ισραηλινού Στρατού έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Νταχιγιέ της Βηρυτού, χτισμένο κάτω από κτίρια κατοικιών, μετέδωσε η jpost καθώς στόχος ήταν ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα. Άγνωστη μέχρι στιγμής η τύχη του.

Ο Ισραηλινός Στρατός στόχευσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ένα χτύπημα στο κεντρικό αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής, σε υπόγειο ενός κτιρίου ανέφερε ο IDF(Ιστραηλινός Στρατός). Όπως είπε το συγκεκριμένο κτίριο ήταν το επίκεντρο των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο Νασράλα χτυπήθηκε, ανέφερε ο Axios, επικαλούμενος ισραηλινή πηγή.

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το χτύπημα λίγο πριν, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ισραηλινές πηγές.

Τα αραβικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της Χεζμπολάχ, λένε ότι ο ηγέτης της είναι ζωντανός και σε ασφαλές μέρος. Μάλιστα αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες ο Νασράλα θα απευθύνει ομιλία για το χτύπημα στη Βηρυτό.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30.

Σύμφωνα με το Al Manar τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές, ενώ, μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεδο καπνού έχει υψωθεί. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ότι το αρχηγείο ήταν «σκόπιμα χτισμένο κάτω από κτίρια κατοικιών» στη νότια περιοχή Dahieh της πόλης «ως μέρος της στρατηγικής της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιεί τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Το Ισραήλ κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο θα έκανε αν είχε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του στα σύνορά του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τον λαό μας, ώστε οι ισραηλινές οικογένειες να μπορούν να ζουν στα σπίτια τους, με ασφάλεια και σιγουριά» πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις