H Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός, αντίθετα ισραηλινά μέσα ότι ο Ηγέτης της οργάνωσης είναι νεκρός μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στε κτίρια κατοικιών στη Βηρυττό.

Ο Ισραηλινός Στρατός στόχευσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα σε ένα χτύπημα στο κεντρικό αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε ο IDF αφού μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι είχαν ακούσει πολλές εκρήξεις και είδαν σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στην επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής, μετέδωσε νωρίτερα η Jerusalem Post, επικαλούμενη τους IDF.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, βρισκόταν στο καταφύγιο που στόχευε ο πρόσφατος βομβαρδισμός και οποιοσδήποτε μέσα θα δυσκολευόταν να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση, γράφει η jpost.

Και το ειδησεογραφικό κανάλι του Ισραήλ 12 αναφέρει ότι η εκτίμηση στο Ισραήλ είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αποψινό χτύπημα των Ισραηλινών δυνάμεων στο υπόγειο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό.

Ένας ακόμη μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, πιο επιφυλακτικός, ανέφερε: «Αισιοδοξία στο Ισραήλ: Το χτύπημα στον Νασράλα πέτυχε».

Το Reuters ανέφερε ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός, επικαλούμενος πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο ελέγχεται από το IRGC (το Σώμα των φρουρών της Επανάστασης του Ιράν) , ανέφερε επίσης ότι ήταν ζωντανός, όπως και ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ο Νασράλα επέζησε της επίθεσης.

Παράλληλα, πηγές ασφαλείας από Λίβανο ανέφεραν στο Sky News ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για την τύχη του Νασράλα αυξάνει την πιθανότητα να είναι νεκρός.

Καμία επίσημη δήλωση από τη Χεζμπολάχ για τον Νασράλα
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ δήλωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει αλήθεια σε καμία δήλωση» σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες δηλώσεις αναφέρεται.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μόνο το γραφείο μέσων ενημέρωσης θα δημοσιεύει στο όνομα της ομάδας. Η Χεζμπολάχ δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με τα ισραηλινά χτυπήματα που έπληξαν την κεντρική διοίκηση της οργάνωσης.

Χαμεϊνί: Έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν στο σπίτι του, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι δύο Ιρανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν τη συνάντηση. Οι αξιωματούχοι λένε ότι η συνάντηση συγκλήθηκε μετά το ισραηλινό χτύπημα σε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό με στόχο τον ηγέτη της λιβανικής τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν, Χασάν Νασράλα.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού «ένα καταδικαστέο έγκλημα και απερίσκεπτη συμπεριφορά» που συνιστούν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού».

«Το ισραηλινό καθεστώς διαπράττει για άλλη μια φορά μια αιματηρή σφαγή, στοχεύοντας πυκνοκατοικημένες κατοικημένες γειτονιές, εκτοξεύοντας ψευδείς δικαιολογίες για να προσπαθήσει να συγκαλύψει τα βάναυσά του εγκλήματα», ανάρτησε η πρεσβεία στο X (πρώην Twitter). «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το καταδικαστέο έγκλημα και η απερίσκεπτη συμπεριφορά αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή κλιμάκωση που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και ότι ο δράστης του θα τιμωρηθεί κατάλληλα», πρόσθεσε για το Ισραήλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις