Τον θάνατο του ηγέτη επί 32 χρόνια της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, επιβεβαίωσε η λιβανέζικη οργάνωση λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

“Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η φιλοϊρανική οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar TV άρχισε να μεταδίδει στίχους από το Κοράνι μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νασράλα.

Η οργάνωση πλέον είναι ακέφαλη καθώς έχει εξοντωθεί όλη η ηγεσία της

“Ο Σεβασμιώτατος, κύριος της αντίστασης, ο δίκαιος υπηρέτης, εκοιμήθη ως μεγαλομάρτυρας, αρχηγός, ήρωας, σοφός και πιστός. Εντάχθηκε στη συνοδεία των μαρτύρων της αιώνιας φωτεινής Καρμπάλας σε αυτό το θεϊκό μονοπάτι που απηχεί το μονοπάτι των μαρτυρικών προφητών και ιμάμηδων”,ανέφερε η Χεζμπολαχ στη δήλωση της
«Ο μάρτυρας Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια. Η ηγεσία της Χεζμπολάχ υπόσχεται στον ύψιστο, ιερότερο και πολυτιμότερο μάρτυρα στον δρόμο μας γεμάτο θυσίες και μάρτυρες να συνεχίσει τον τζιχάντ της (ιερό πόλεμο) στην αντιμετώπιση του εχθρού, την υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης και την υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και έντιμου λαού του», αναφέρει η οργάνωση.

Συμπληρώνει επίσης απευθυνόμενοι στους οπαδούς και τα μέλη της:
«Και στους αξιότιμους μουτζαχεντίν (μαχητές) και στους νικητές ήρωες της Ισλαμικής Αντίστασης, λέμε ότι εκπροσωπείτε τη θέληση του μαρτυρικού Σαγιέντ. Είστε τα αδέρφια του που υπήρξατε η απόρθητη ασπίδα του και το στολίδι στο στεφάνι του ηρωισμού και της θυσίας. Ο αρχηγός μας, ο Σεβασμιώτατος, είναι ακόμα ανάμεσά μας με τη σκέψη, το πνεύμα και την ιερή του διαδρομή και εσείς (οι αγωνιστές) θα παραμείνετε προσηλωμένοι στο όρκο της πίστης, της αντίστασης και της θυσίας μέχρι τη νίκη».

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξουδετέρωσε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, στο χθεσινό πλήγμα στο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό.

Εκπρόσωπος των IDF: O θάνατος του Νασράλα «κάνει τον κόσμο ένα πιο ασφαλές μέρος»
Σε δηλώσεις του αργότερα, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι η δολοφονία του Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή.

«Ο Νασράλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ισραήλ, όλων των εποχών. Αποτελούσε απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες για δεκαετίες και η εξάλειψή του κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δεν έχει τελειώσει, η Χεζμπολάχ έχει περισσότερες δυνατότητες», πρόσθεσε ο Χαγκάρι, σημειώνοντας ότι μαχητικά αεροσκάφη χτυπούν αυτή τη στιγμή την οργάνωση σε όλο τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε νωρίτερα: «Ο Νασράλα ήταν ένας από τους ισχυρότερους τρομοκράτες στον κόσμο. Ήταν μια πραγματική απειλή, με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων στα χέρια του».

«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο» αναφέρεται στη σχετική, λιτή ανακοίνωση των IDF.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ισραηλινές ενοπλες δυνάμεις ο 64χρονος ηγέτης της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκε στην επιχείρηση «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Επίσης σύμφωνα με αναφορές νεκρή είναι και η κόρη του Νασράλα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις