Τα τανκς του Ισραηλινού στρατού επιτίθενται σε χωριά στο νότιο Λίβανο σύμφωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης

Στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού εισήλθαν στο νότιο Λίβανο ως μέρος χερσαίας επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ συνεχίζει να κλιμακώνεται, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο αργότερα, αραβικά μέσα ενημέρωσης όπως το Al-Jazeera και το MTV Lebanon ισχυρίστηκαν ότι τανκς του Ισραηλινού Στρατού (IDF) είχαν εισέλθει σε πολλά χωριά στο νότιο Λίβανο.

«Αυτό μας ενημέρωσαν ότι διεξάγουν αυτήν τη στιγμή, οι οποίες είναι περιορισμένες επιχειρήσεις που στοχεύουν τις υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ στον Τύπο τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο IDF δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ή επιβεβαιώσει ότι έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε τέτοια χερσαία εισβολή, η πρώτη χερσαία επιχείρηση του IDF στον Λίβανο από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του IDF στα αραβικά, Avichay Adraee, προειδοποίησε τους κατοίκους των προαστίων της Βηρυτού να απομακρυνθούν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, δημοσιεύει χάρτες μαζί με την ανακοίνωση, και καλοεί τους πολίτες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τις τρεις τοποθεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο ξεκίνησε από τρία μέτωπα και συγκεκριμένα από τις περιοχές Metula, Meshgav Am και Kfar Giladi.

Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ και ο Ισραηλινός Στρατός θα δράσει σθεναρά εναντίον τους. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτά τα κτίρια και να μείνετε τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από αυτά», λέει ο Adraee, καλώντας τους πολίτες στις παραπάνω περιοχές του νοτίου Λιβάνου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι αρχικός στόχος της χερσαίας επιχείρησης είναι να καταστρέψουν τις θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ υπήρχε έντονη κινητικότητα καθώς Ισραηλινοί έφεδροι κατέφθαναν σε σημεία συγκέντρωσης ενόψει της χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο.

Στην Κιριάτ Σμονά, μια ισραηλινή συνοριακή πόλη, εθεάθησαν τουλάχιστον 24 στρατιωτικά Humvee να μεταφέρουν στρατεύματα με πλήρη εξοπλισμό μάχης, συμπεριλαμβανομένων γυαλιών νυχτερινής όρασης. Δεκάδες φορτηγά επιμελητείας, μερικά θωρακισμένα, έφτασαν επίσης στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ ήταν θέμα ωρών καθώς πλέον για την εξέλιξη είχε ενημερωθεί και η αμερικανική ηγεσία.

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι ισραηλινοί επρόκειτο να προχωρήσουν σε μία περιορισμένης κλίμακας επέμβαση και θα επικεντρωθεί στην καταστροφή εκτοξευτών πυραύλων της Χεζμπολάχ και όπλων και άλλων υποδομών, και στη συνέχεια την απόσυρση των δυνάμεων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook