Γενικός συναγερμός στο Ισραήλ - Στα καταφύγια σπεύδουν οι πολίτες καθώς ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Από τον Βορρά μέχρι το κεντρικό Ισραήλ όλα τα συστήματα αεράμυνας επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Ιράν είχε εξαπολύσει πάνω από 100 πυραύλους κατά του Ισραήλ, ωστόσο ο αριθμός αυτός ανέβηκε με ισραηλινά μέσα να κάνουν λόγο ακόμη και για 500 πυραύλους.

Σειρήνες ηχούν σε όλο το Ισραήλ προειδοποιώντας για την επίθεση. Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν στο Ισραήλ και καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται σε καταφύγια καθώς αναμένεται να φτάσει η επίθεση στο Ισραήλ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης. Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή

Το Sky News μεταδίδει εικόνα από το τελ Αβίβ  με τα ασθενοφόρα να βρίσκονται επί ποδός

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν λένε ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν ότι εάν το Ισραήλ ανταπαντούσε η απάντηση της Τεχεράνης θα ήταν «πιο συντριπτική και καταστροφική», αναφέρει η ιρανική κρατική τηλεόραση.Επίσης αναφέρουν ότι η επίθεση είναι αντίποινα για τη δολοφονία των Χανίγια, Νασράλα και Νιλφορουσάν.

Ιρανικά δίκτυα δείχνουν βίντεο με πυραύλους που πετούσαν πάνω από την Τεχεράνη.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η επίθεση του Ιράν συνεχίζεται και ζήτησε από τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεώτερας.

«Οι εκρήξεις που ακούτε προέρχονται από αναχαιτίσεις ή πτώσεις. Το σύστημα αεράμυνας εντοπίζει και αναχαιτίζει απειλές όλη την ώρα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί στις 09:30, υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως έγινε γνωστό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις