Η επίθεση στο Ισραήλ νωρίτερα το βράδυ "απέτυχε", είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, στην πρώτη αντίδραση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν .

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος σήμερα και θα το πληρώσει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την έναρξη της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου λίγο μετά την ιρανική επίθεση με εκατοντάδες πυραύλους,

«Το καθεστώς στο Ιράν δεν κατανοεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και την αποφασιστικότητά μας ανταποδώσουμε στους εχθρούς μας, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Όποιος μας επιτίθεται , θα του επιτεθούμε», επανέλαβε
.
Αναφερόμενος στη επίθεση  του Ιράν με πυραύλους, είπε: “Ήταν ματαιωμένο χάρη στο σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, το οποίο είναι το πιο προηγμένο στον κόσμο” και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και για την υποστήριξή του.

Ο Νετανιάχου καλεί επίσης τις “δυνάμεις του φωτός στον κόσμο” να ενωθούν εναντίον της Τεχεράνης: “Πρέπει να σταθούν δίπλα στο Ισραήλ. Η επιλογή δεν ήταν ποτέ σαφέστερη μεταξύ της τυραννίας και της ελευθερίας, ανάμεσα στην ευλογία και την κατάρα. ” Το Ισραήλ βρίσκεται σε κίνηση και ο άξονας του κακού υποχωρεί “, επιμένει ο Νετανιάχου. “Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσουμε αυτή την τάση, να επιτύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου, κυρίως την επιστροφή όλων των ομήρων μας και να διασφαλίσουμε την ύπαρξή μας και το μέλλον μας”.

Ο Μπάιντεν λέει ότι θα συζητήσει με τον Νετανιάχου σχετικά με την απάντηση του Ισραήλ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, συμπληρώνοντας πως είναι άγνωστες ακόμη οι συνέπειες για την Τεχεράνη.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε πάντως ότι η επίθεση του Ιράν φαίνεται πως ήταν αναποτελεσματική

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις