Ο 31χρονος πατέρας είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη αν κριθεί ένοχος για το θάνατο του 4χρονου Μπέντζαμιν τον Αύγουστο του 2021

Περισσότερα από 30 βίντεο, από κινητά και κάμερες παρακολούθησης, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα στη δίκη ενός 31χρονου άνδρα που κατηγορείται ότι άφησε τον 4χρονο γιο του, νηστικό και τελικά το παιδάκι να πεθάνει από ασιτία.
Σε ένα από τα βίντεο, ο 4χρονος Μπεντζαμιν Κερβέρα ακούγεται να κλαίει και να ζητά ψωμί, νερό ή γάλα, παρακαλώντας: «Μπαμπά, μπαμπά, θέλω λίγο ψωμί».

Ο 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του να του δώσει λίγο ψωμί, έχοντας τα χέρια του μπροστά στο στήθος του, σε ένα βίντεο το οποίο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου 2021.

Όπως μετέδωσε το κανάλι KSAT, ο 4χρονος παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί, νερό ή γάλα πριν να του πει «θέλω λίγο ψωμί».

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από το κινητό της μητριάς του και από κάμερες ασφαλείας.

Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Τα βίντεο, που παρουσίασε η Εισαγγελία, έδειχναν τον μικρό Μπέντζαμιν στην κρεβατοκάμαρα και την κουζίνα του στις αρχές Ιουνίου 2021. Σε πολλά κλιπ, φαίνεται να ψάχνει για φαγητό, μερικές φορές να τρώει φρούτα, μπισκότα, ζελέ και γάλα αργά το βράδυ.

Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, η πρόσβαση στα τρόφιμα γινόταν όλο και πιο δύσκολη για το αγόρι καθώς τοποθετήθηκαν κλειδαριές στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο, αποκάλυψε το βίντεο.

Ο ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος του Σαν Αντόνιο κατέθεσε ότι τα βίντεο του κινητού λήφθηκαν από το τηλέφωνο της θετής μητέρας του αγοριού, μαζί με πλάνα παρακολούθησης από κάμερες μέσα στο διαμέρισμα που κρατούσε ο πατέρας Μπρατον Κερβέρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των βίντεο, ορισμένοι ένορκοι έστρεφαν το βλέμμα τους αλλού από φρίκη για τα όσα περνούσε το μικρό παιδάκι

Ο κατηγορούμενος πατέρας του παιδιού , ωστόσο, παρέμεινε ανέκφραστος σε όλη τη διάρκεια της προβολής.

Το παιδί πρέπει να είχε πέσει και θύμα ξυλοδαρμών, καθώς στο δικαστήριο εμφανίστηκαν φωτογραφίες με μώλωπες σε όλο το σώμα του Μπέντζαμιν και ο ιατρπδικαστής είπε είπε ότι δεν ήταν αποτέλεσμα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπως προσπάθησε να παρουσιάσει η υπεράσπιση.

Εάν ο 31χρονος πατέρας κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook