Κορυφαίος νευροχειρουργός, καθηγητής Νευρολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ.Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής αγαπούσε τη μουσική και τις τέχνες ο άτυχος νέος

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, λίγο πριν το Ιράν εξαπολύσει την πυραυλική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Η Ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ θρηνεί τον χαμό του 26χρονου Ιωνά Καρούση, γιού του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ , Δημήτρη Καρούση. Ο 26χρονος ήταν απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής με πολλά ταλέντα, ενώ είχε υπηρετήσει και την θητεία του στον Ισραηλινό Στρατό καθώς είχε διπλή υπηκοότητα.

Ο Ιωνάς ήταν το μοναχοπαίδι του νευρολόγου Δημήτρη Καρούση και της παιδιάτρου, Ράνιας Καρούση. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στο Ισραήλ από το 1988.

Ο 26χρονος έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ. στην περιοχή Γιάφα, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν στον κόσμο με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 νεκρούς και 10 τραυματίες. Ο πατέρας του Ιωνά Καρούση μίλησε αποκλειστικά στο ΕΡΤΝews για τον γιο του και το τραγικό περιστατικό.

Ο πατέρας του σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

«Αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους»
Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.

»Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

Ποιος ήταν ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης

Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998, πήγε δημοτικό στο Ηashalom Elementary School του Τελ Αβίβ, συνέχισε σε σχολείο στην Ιερουσαλήμ έχοντας ειδίκευση σε Αγγλικά, Βιολογία, και Τέχνες. Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, σπούδασε πιάνο επί 12 χρόνια στην Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ, αγαπούσε το μπάσκετ και την άθληση, ενώ από μικρός ασχολούνταν με το σχέδιο και τις τέχνες. Μιλούσε και έγραφε αγγλικά, εβραϊκά και ελληνικά.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης είναι καθηγητής με ειδίκευση στη Νευρολογία. Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές του έρευνες στην Πολλαπλή Σκλήρυνση και τη νευρολογική αποκατάσταση, σύμφωνα με το iatropedia.gr . Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, σήμερα είναι Καθηγητής Νευρολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και είναι ο πρώτος μη εβραίος που κατάφερε να λάβει θέση μόνιμου Καθηγητή Ιατρικής.

Επίσης, είναι διευθυντής της Μονάδας Νευροανοσολογίας και πρόεδρος του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah.

Μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Καρούσης, έχει λάβει σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις μετά τα θεαματικά αποτελέσματα που επέτυχε «πατεντάροντας» μια νέα μέθοδο έγχυσης βλαστοκυττάρων, την οποία παρουσίασε το 2022 και στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις