Η Χαμάς λέει ότι οι δύο τρομοκράτες δράστες της επίθεσης είναι μέλη της τρομοκρατικής ομάδας από την Χεβρώνα

Η Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα χθες το βράδυ, η οποία άφησε πίσω της επτά νεκρούς και άλλους 16 τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς και ο 26χρονος Έλληνας, κάτοικος Ισραήλ, Ιωνας Καρούσης, γιός του γνωστου καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δήμητρη Καρούση.

Οι ένοπλες ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμας ανακοίνωσαν πως οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της οργάνωσης.

Από την χθεσινή επίθεση κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από τους δυο Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία του Τελ Αβίβ.

Έξι από τα επτά θύματα έχουν αναγνωριστεί: Είναι ο 42χρονος Ρεβιτάλ Μπρονστάιν, ο 24χρονος Ίλια Νοζάτζε, ο 30χρονος Σαχάρ Γκόλντμαν, η 33χρονη Ινμπαρ Βίγκντερ, η 40χρονη Νάντια Σοκολένκο και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις