Η ισραηλινή απάντηση στην επίθεση του Ιράν πρέπει να είναι ανάλογη, όχι όμως αντίποινα εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων, είπε ο Τζο Μπάϊντεν.

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο να χτυπήσει το Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δήλωσε ο Τζο Μπάϊντεν στους δημοσιογράφους διευκρίνζοντας ωστόσο ότι τα αντίποινα θα πρέπει να είναι ανάλογα του εύρους της χτεσινής επίθεσης από την Τεχεράνη.

«Η απάντηση είναι όχι», ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει ως προοπτική να χτυπήσει το Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι πρέπει να το κάνει αναλογικά. «Θα συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς τι πρόκειται να κάνουν», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Τζο ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την επίθεση.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες» και ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με το Ισραήλ για να διασφαλίσουν το ίδιο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες της G7 συζητούν τις νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συντόνισε την πολυμερή εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν μετά την πυραυλική του επίθεση στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ηγέτες της G7 νωρίτερα σήμερα.

«Ο Μπάιντεν και η G7 καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ και τον λαό του και επιβεβαίωσε τη σιδηρά δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις