Oι δύο έφεδροι Ισραηλινοί Βαντίμ Νορζίκ και Γιοσέφ Αβραχάμι, είχαν πέσει θύματα λιντσαρίσματος με αρχηγό τον Αζίζ Σάχλα , πριν από 24 χρόνια

Ο Αζίζ Σάλχα, ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος στη Ραμάλα το 2000, σκοτώθηκε σε επίθεση της IAF στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε το Army Radio νωρίς το πρωί της Πέμπτης, επικαλούμενο παλαιστινιακές αναφορές.

Ο Σάλχα έγινε διάσημος όταν φωτογραφήθηκε τότε κουνώντας τα χέρια του έξω από το παράθυρο που ήταν καλυμμένα με το αίμα δύο εφέδρων στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού Βαντίμ Νορζίκ και Γιοσέφ Αβραχάμι. που είχαν δολοφονήσει ο ίδιος και άλλοι εκατοντάδες δράστες του λιντσαρίσματος.

Το λιντσάρισμα των δύο εφέδρων από τον παλαιστινιακό όχλο είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα της Ελ Μπιρέχ αφού είχαν συλληφθεί από την παλαιστινιακή αρχή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι δύο έφεδροι είχαν μπει κατά λάθος στη Ράμαλα όταν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Μετά τη σύλληψή τους είχαν οδηγηθεί σε τμήμα κοντά στο αρχηγείο της PLO.

Η φήμη ότι οι αρχές κρατούν δύο μυστικούς αξιωματούχους του Ισραήλ κυκλοφόρησε γρήγορα και σύντομα έξω από το τμήμα βρέθηκαν 1.000 άνθρωποι που ζητούσαν τον θάνατό τους.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο όχλος ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους δύο εφέδρους, και μετά ο Σάλχα φωτογραφήθηκε με τα ματωμένα χέρια του να τα κουνά στον αέρα.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 άφησε την τελευταία του πνοή από καρκίνο άλλος ένας από τους ταυτοποιημένους δράστες της δολοφονίας των εφέδρων, ο Νασέρ Αμπού Χαμίντ, ο οποίος είχε ιδρύσει την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αλ Ακσα της Φατάχ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις