Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε το θάνατο του Ράουι Μουστάχα επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς και δεξί χέρι του Γιαχία Σινουάρ( επίσης σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα) στη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη.

Ο Ισραηλινός Στρατός τόνισε ότι ο Ράουι Μουστάχα ήταν ένας από τα ανώτερα στελέχη της Χαμάς και ήταν καθοριστικός παράγοντας λήψης αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο η τρομοκρατική οργάνωση ανέπτυξε τους μαχητές και τις δυνάμεις της.

«Ο Μουστάχα, μαζί με τον Γιαχία Σινουάρ, ίδρυσε τον Γενικό Μηχανισμό Ασφαλείας της Χαμάς», δήλωσε ο στρατός. Εξέτισαν ποινή φυλάκισης μαζί σε μια ισραηλινή φυλακή. Ο Μουστάχα θεωρούνταν επικεφαλής στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και, κατά τη διάρκεια του πολέμου, διατήρησε τον πολιτικό έλεγχο του καθεστώτος της Χαμάς ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα κατά του Ισραήλ. Ο Μουστάχα ήταν το δεξί χέρι του Σινουάρ και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Μουστάχα μαζί με τον επικεφαλής ασφαλείας του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και τον επικεφαλής του γενικού μηχανισμού ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ πριν από τρεις μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι δεν το ανακοίνωσαν για να μην πέσει το ηθικό των μαχητών τους.

Ο στρατός ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που εξολόθρευσε τους ηγέτες της Χαμάς διεξήχθη σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του IDF και της Shin Bet και ότι οι τρεις είχαν κρυφτεί μέσα σε «ένα οχυρωμένο και εξοπλισμένο υπόγειο συγκρότημα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας». Ο Ισραηλινός Στρατός πρόσθεσε ότι το συγκρότημα ήταν κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς και είχε εξοπλιστεί έτσι ώστε οι τρομοκράτες της Χαμάς να μπορούν να παραμείνουν εκεί για παρατεταμένες περιόδους. Το υπόγειο συγκρότημα φέρεται να χρησίμευε ως καταφύγιο της ηγεσίας της Χαμάς, επικεφαλής μεταξύ των οποίων ήταν ο Μουστάχα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook