Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έκανε ένα σπάνιο κήρυγμα προσευχής της Παρασκευής στην Τεχεράνη για να τιμήσει τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. «Κάθε χτύπημα στο σιωνιστικό καθεστώς είναι υπηρεσία προς όλη την ανθρωπότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων , ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο πλαίσιο της προσευχής της Παρασκευής.

Η τελευταία φορά που ο Χαμενεΐ έκανε την προσευχή της Παρασκευής ήταν πριν από σχεδόν πέντε χρόνια για να τιμήσει τη μνήμη του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί, του διοικητή των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ΗΠΑ σε αεροπορική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ τόνισε τη σημασία της μουσουλμανικής ενότητας, δηλώνοντας ότι εάν οι μουσουλμάνοι ενωθούν, μπορούν να νικήσουν τους εχθρούς τους. Τόνισε επίσης ότι ο εχθρός του ιρανικού έθνους είναι επίσης εχθρός των εθνών του Ιράκ, του Λιβάνου και της Αιγύπτου, τονίζοντας ότι ο εχθρός τους είναι ο ίδιος.

«Κάθε χτύπημα στο σιωνιστικό καθεστώς είναι υπηρεσία προς όλη την ανθρωπότητα» δήλωσε , ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο πλαίσιο της προσευχής της Παρασκευής. Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο κήρυγμα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν εμφανίστηκε κρατώντας ένα τουφέκι.

«Δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ (…) Αν θέλει ο Θεός, θα το καταστρέψουμε» απείλησε. «Κάθε χτύπημα στο σιωνιστικό καθεστώς είναι υπηρεσία προς όλη την ανθρωπότητα» δήλωσε δε, ο ηγέτης της ιρανικής επανάστασης.

«Η έξοχη δράση των ένοπλων δυνάμεών μας, πριν από μερικές νύχτες (σ.σ εννοεί την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ) ήταν απολύτως νόμιμη και θεμιτή» υποστήριξε.
Η επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Ακσά ήταν νόμιμη, το ίδιο ήταν και αυτή των Παλαιστινίων. Η άμυνα των Λιβανέζων στη Γάζα είναι μια δίκαιη κίνηση. Η θαυμάσια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεών μας ήταν απόλυτα νόμιμη»


«Τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να ζωστούν τη ζώνη της ανεξαρτησίας από το Αφγανιστάν στην Υεμένη, από το Ιράν στη Γάζα και τον Λίβανο… Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί σε επιτιθέμενους, το παλαιστινιακό έθνος έχει το δικαίωμα να αντισταθεί ενάντια στον εχθρό που του κατέστρεψε τη ζωή» ανέφερε για το Ισραήλ.
Ο Μάρτυς Νασράλα , είπε , προτρέπει τον Λίβανο να σταθεί ενωμένος ενάντια στους εχθρούς Το πιο σημαντικό μήνυμα του μάρτυρα Νασράλα προς τον πιστό λαό του Λιβάνου στη ζωή του ήταν: “Μην απογοητεύεστε και μην απογοητεύεστε από την απώλεια εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ιμάμης Μούσα αλ-Σαντρ, ο Σέιντ Αμπάς Μουσαβί και άλλοι. Μην διστάσετε. Ο δρόμος του αγώνα. Αυξήστε τις προσπάθειες και τη δύναμή σας, αντισταθείτε στον επιτιθέμενο εχθρό ενισχύοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη και αποτρέψτε τους», τόνισε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Η πολιτική του Κορανίου με τους Μουσουλμάνους είναι ότι τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, τόνισε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν.

«Αν ο εχθρός πετύχει τους στόχους του σε μια χώρα, θα επιτεθεί σε άλλες χώρες. Όταν είναι ικανοποιημένοι με ό,τι έκαναν σε μια χώρα, πηγαίνουν σε μια άλλη χώρα. Κάθε χώρα θέλει να μην καταληφθεί από τον εχθρό, γι’ αυτό πρέπει να είναι έξυπνη από την αρχή. Όταν ο εχθρός πάει σε άλλη χώρα, πρέπει να τη βοηθήσει».

«Οι σιωνιστές υποκρίνονται ότι κερδίζουν μέσω δολοφονιών και σκοτώνοντας πολίτες». Η υπεράσπιση της Γάζας από τη Χεζμπολάχ είναι μια ζωτική υπηρεσία για τον ισλαμικό κόσμο, είπε ακόμα.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μεγάλο Τζαμί της Τεχεράνης για το κήρυγμα. Μια μεγάλη αφίσα του Νασράλα στεκόταν ανάμεσα στους πιστούς με πλήθη να κυματίζουν λιβανικές και παλαιστινιακές σημαίες. Η κρατική τηλεόραση έδειξε γυναίκες και άνδρες να φωνάζουν, με μερικούς ανθρώπους να κυματίζουν σημαίες της Χεζμπολάχ και να κρατούν αφίσες τόσο του Νασράλα όσο και του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωησης .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook