Η κηδεία του Ιωνά Καρούση τελέστηκε στις 12:00 μ.μ., στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Επιμνημόσυνη δέηση και στην Θεσσαλονίκη για συγγενείς και φίλους. Απαρηγόρητη η κοπέλα του.

Το τελευταίο αντίο στον Ιωνά Καρούση, που έχασε την ζωή του στο Τελ Αβίβ την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικού χτυπήματος, είπαν σήμερα, Σάββατο σε Ελλάδα και Ισραήλ οι συγγενείς και οι φίλοι του.
Συγκεκριμένα, στις 12:00 μ.μ., στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ τελέστηκε η κηδεία του 26χρονου άνδρα.

Tην ίδια ώρα επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωνά Καρούση έγινε και στον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο δεν ήταν δυνατό ένα ταξίδι στο Ισραήλ.

Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο θείος του Γιώργος Καρούσης αδερφός του πατέρα του, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Εκεί ήταν και η κοπέλα του 26χρονου η οποία με δάκρυα στα μάτια του είπε το δικό της αντίο από μακριά. Είχε ντυθεί μάλιστα στα λευκά και έσπευσε να αγκαλιάσει τον θείο του.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr με το θείο από την επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη 

«Επειδή δεν ήταν δυνατό να μεταβούμε στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης, εμείς εδώ, συγγενείς και φίλοι κάνουμε την επιμνημόσυνη δέηση,είπε ο θείος του.

Ο Ιωνάς ήταν ένα παιδί μάλαμα. Δεν είχε κακή κουβέντα για κανένα, ήταν καλλιεργημένος, ευγενικός, ήξερε τρεις γλώσσες, ήταν αθλητής, αριστούχος φοιτητής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη ο θείος του αδικοχαμένου Ιωνά, Γιώργος Καρούσης έκανε λόγο για αναίσχυντο ψέμα το γεγονός να παρουσιάσουν τον Ιωνά Καρούση ως μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Χθες έγινε μία απόπειρα με ένα αναίσχυντο ψέμα και μία κατάπτυστη ανακοίνωση από μία φερόμενη παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας, όπου παρουσίασαν τον Ιωνά όχι ως αθώο θύμα αλλά ως μέλος του ισραηλινού στρατού. Είναι ένα φοβερό ψέμα. Προσπαθούν να καταδείξουν ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια. Τον παρουσίασαν ώς έναν μισθοφόρο, ο οποίος κατέβηκε από την Ελλάδα στο Ισραήλ για να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο εκεί και εκ του νόμου, υποχρεωτικά, πήγε στρατό εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν η παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα επικροτεί και υποκινεί τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν φίλος της ειρήνης. Όταν μπήκε στο στρατό ζήτησε να μην μπει σε μάχιμη μονάδα και στις τελευταίες δύο επιστρατεύσεις ζήτησε να μην τον πάρουν. Αυτό δείχνει το ήθος της οικογένειας και του ιδίου», πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Ο 26χρονος Ιωνάς κατείχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή. Είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας, σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook