Το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση στο Ιράν τις επόμενες ώρες, όπως φάνηκε καθαρά από το διάγγελμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, ούτε και το Ισραήλ», είπε. «Ντροπή», δήλωσε για τον Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε εμπάργκο όπλων για το Ισραήλ

Μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου ο Ισραηλινός πρωθυπουργούς Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ότι είναι καθήκον και δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό και να απαντήσει στο Ιράν.

«Έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στο Ιράν – και θα το κάνουμε»,είπε.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, ούτε και το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφέροντας την πρόοδο του Ισραήλ στον πόλεμο τον τελευταίο μήνα. «Πριν από περίπου ένα μήνα, προς το τέλος της καταστροφής των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα – αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά».

“Εξαφανίσαμε τον Νασράλα και το ανώτατο κλιμάκιο της Χεζμπολάχ. Εξαλείψαμε τους διοικητές της δύναμης Ραντουάν που σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Γαλιλαία και να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη και πιο τρομερή σφαγή των πολιτών μας από αυτή της 7ης Οκτωβρίου”, πρόσθεσε. “Ήδη δύο φορές, το Ιράν έχει εκτοξεύσει και έχουμε αναχαιτίσει εκατοντάδες πυραύλους από τη μεγαλύτερη επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα είχε δεχτεί μια τέτοια επίθεση, όπως και το Ισραήλ, και θα απαντήσουμε σε αυτές τις επιθέσεις.” συμπλήρωσε

Όπως είπε: Η  Χαμάς έχει σχεδόν τελειώσει και η σημαντική ηγεσία της Χεζμπολάχ έχει επίσης εξαλειφθεί, ωστόσο οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι οι κάτοικοι του Βορρά να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να επιστραφούν οι όμηροι από τη Γάζα.

«Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των πυραύλων και ρουκετών που έχει κατασκευάσει η Χεζμπολάχ με την πάροδο του χρόνου» είπε για να συμπληρώσει: «Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου».

Ένας αξιωματούχος δήλωσε στην Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοφωνία ότι συντονίζουν τις προετοιμασίες τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα αντίποινα κατά του Ιράν και ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν : «Ντροπή»

Νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να σταματήσει η αποστολή στο Ισραήλ όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις μάχες στη Γάζα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Σάββατο να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ζητώντας «μια πολιτική λύση» στον σχεδόν ετήσιο πόλεμο στη Γάζα που προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση, να σταματήσουμε να παραδίδουμε όπλα για τον πόλεμο στη Γάζα», είπε ο Μακρόν στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν στέλνει όπλα στο Ισραήλ.

Ντροπή τους!», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ του Σαββάτου, στο διάγγελμα του καθώς επέπληξε δριμύτατα τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους δυτικούς ηγέτες που ζητούσαν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

«Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούτι, στη Χαμάς και σε άλλους αντιπροσώπους της; Φυσικά όχι», είπε ο Νετανιάχου. «Αυτός ο άξονας του τρόμου είναι ενωμένος. Όμως οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον τρομοκρατικό άξονα ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή!» Οι δηλώσεις του Νετανιάχου έρχονται καθώς αυξάνεται η πίεση από διεθνείς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν, που έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ιδιαίτερα στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει εντείνει την απάντησή του μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία άφησε νεκρούς εκατοντάδες Ισραηλινούς πολίτες.

IDF: Θα χτυπήσουμε το Ιράν σε τόπο και χρόνο της επιλογής μας
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) διαμηνύουν ότι θα απαντήσουν στην «επαίσχυντη» πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε τοποθεσία και ώρα της επιλογής τους.

Επιβεβαίωσαν επίσης ότι στη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν, την περασμένη Τρίτη, δύο ισραηλινές αεροπορικές βάσεις χτυπήθηκαν, αλλά παραμένουν πλήρως επιχειρησιακές. Σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι υπογράμμισε επίσης ότι έχουν εξοντωθεί από τη Δευτέρα 440 μαχητές της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων 30 διοικητών, σε μάχες στον νότιο Λίβανο. Όπως είπε «σπρώχνουμε την τρομοκρατική οργάνωση βόρεια».

«Ο Ισραηλινός Στρατός θα απαντήσει στο Ιράν με τον χρόνο και τον τρόπο που κρίνει σκόπιμο, και οι κατευθυντήριες γραμμές δημόσιας ασφάλειας θα ενημερωθούν όταν συμβεί, δήλωσε ο Χαγκάρι .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις