Μια 19χρονη γυναίκα, συνοριακή αστυνομικός έχασε τη ζωή της, ενώ ο δράστης εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς. Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η Ισραηλινή Αστυνομία

Μια 19χρον συνοριακή αστυνομικός σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερ Σεβά, στο νότιο Ισραήλ.

Η 19χρονη  αστυνομικός , πυροβολήθηκε από τρομοκράτη που άνοιξε πυρ μέσα στα McDonald’s. Ο ένοπλος ήταν ισραηλινός πολίτης και συγγενής του δράστη της επίθεσης του 2015 στον ίδιο σταθμό λεωφορείων.


Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και όπως έγινε γνωστό, δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις σε σοβαρή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Δείτε βίντεο από την επίθεση – Προσοχή σκληρές εικόνες


Η «τρομοκρατική επίθεση» δημιούργησε χάος στον σταθμό των λεωφορείων. Άνθρωποι έτρεχαν να καλυφθούν από τα πυρά με τις αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν για να αποκλείσουν την περιοχή.

Ο κεντρικός σταθμός της Μπερ Σεβά χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή κάνοντας έρευνα για πιθανούς συνεργούςή άλλες απειλές.

Ο δράστης, ο οποίος λέγεται ότι σκοτώθηκε επί τόπου από στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού, ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τους timesofisrael ως Ahmad al-Uqbi, 29 ετών, Ισραηλινός πολίτης από το μη αναγνωρισμένο χωριό Βεδουίνων Uqbi, κοντά στη Hura. Λέγεται ότι έχει προηγούμενο ποινικό μητρώο.

Μετά την επίθεση, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir ζήτησε την απέλαση της οικογένειας του τρομοκράτη παρά την ισραηλινή του υπηκοότητα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Τι είναι το Outbrain
“Καλώ τον Πρωθυπουργό να περάσει το νόμο που προτείναμε σήμερα για απέλαση οικογενειών τρομοκρατών. Ψηφίστε το νόμο για την απέλαση οικογενειών τρομοκρατών”, είπε: “Υπάρχουν πολλοί Βεδουίνοι πιστοί στο κράτος, αλλά υπάρχουν μερικοί που δεν είναι. Όσοι δεν είναι πιστοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αυστηρά».

Ο Mansour Abbas, επικεφαλής της Raam (Ηνωμένη Αραβική Λίστα), καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας: «Αυτός δεν είναι ο τρόπος των Αράβων πολιτών που ήξεραν πώς να δείχνουν ηθική και νομική δέσμευση πολιτών και απεχθάνονται κάθε είδους βία και απορρίπτουν κάθε προσπάθεια να τους σύρουν να συμμετάσχουν σε πράξεις πολιτικής βίας».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης είχε σχέση με τον Muhanad Alukabi, ο οποίος έκανε επίθεση με πυροβολισμούς στον ίδιο σταθμό λεωφορείων τον Οκτώβριο του 2015.
Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε εκείνη την επίθεση και ένας άνδρας που λανθασμένα θεωρήθηκε δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook