Ο Ισραηλινός στρατός (IDF) πραγματοποίησε επιδρομή σε υπόγειο συγκρότημα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, και κατέσχεσαν όπλα, πυρομαχικά και μοτοσικλέτες που προορίζονταν για εισβολές στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε αποκαλύψει μια μεγάλη υπόγεια βάση της Χεζμπολάχ που εκτείνεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο και χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης. Εκεί βρίσκονταν οι ειδικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ, γνωστές ως δυνάμεις Radwan, και προετοίμαζαν νέες επιθέσεις εισβάλλοντας στο έδαφος του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσαν το υπόγειο κέντρο ως βάση για να περάσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Οι στρατιώτες της 8ης Ταξιαρχίας, υπό τη διοίκηση της 91ης Μεραρχίας, συνεχίζουν να διεξάγουν περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές βάσει ακριβών πληροφοριών στο νότιο Λίβανο.

Η μονάδα Yahalom του Ισραηλινού Στρατού εισέβαλε στη βάση μετά από πληροφορίες που συλλέχθηκαν στο νότιο Λίβανο. Στο εσωτερικό, βρήκαν πυραύλους βλήματα όλμων, μοτοσικλέτες, χώρους διαμονής και μέσα για μακροχρόνιες διαμονές, συμπεριλαμβανομένης μιας κουζίνας εφοδιασμένης με τρόφιμα και προμήθειες.

Το IDF πιστεύει ότι αυτές οι προμήθειες έπρεπε να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια μιας σχεδιαζόμενης εισβολής της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ. Κατηγόρησαν επίσης τη Χεζμπολάχ ότι σκόπιμα ενσωμάτωσε αυτό το υπόγειο συγκρότημα κάτω από περιοχές αμάχων. Τα στρατεύματα αντιμετώπισαν κάποιες μάχες αλλά τελικά εξάλειψαν τις δυνάμεις στις σήραγγες με την υποστήριξη της IAF.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari είπε ότι : “Σχεδίαζαν, με αυτές τις μοτοσυκλέτες εδώ, να μπουν στο Kiryat Shmona, στο Yiftah, σε χωριά και θέσεις μέσα στο Ισραήλ και να κάνουν μια σφαγή. Ήταν εδώ μόλις πριν από λίγες μέρες”.
.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις